Bolkvadze om problemet med rättsligt oberoende i icke demokratier

Ketevan Bolkvadze har författat artikeln ”To Reform or to Retain? Politicians’ Incentives to Clean Up Corrupt Courts in Hybrid Regimes”. Artikeln har publicerats i tidskriften ”Comparative Political Studies”.

Borde invandrare få rösta?

Agustín Goenaga har författat artikeln “Defending popular sovereignty: discursive conflict in French and Swedish parliamentary debates on immigrant voting rights (1968-2017)”. Artikeln har publicerats i tidskriften “Citizenship Studies”.

Helena Gonzales Lindberg har disputerat

Foto från Helena Gonzales Lindbergs disputation. Helena Gonzales Lindberg har försvarat sin avhandling ”The constitutive power of maps in the Arctic” idag den 25 oktober kl 10.15 i Edens hörsal. Opponent var professor Gunhild Hoogensen Gjørv, University of Tromsø.

Hur styr kommuner pilotprojekt och experiment inom hållbar utveckling?

Dalia Mukhtar-Landgren har, tillsammans med Annica Kronsell, Yuliya Voytenko Palgan och Timo von Wirth, samförfattat en artikel som analyserar hur kommuner styr och navigerar i urbana hållbarhetsexperiment i Sverige och Holland.

Kinnvall med ny bok om ontologisk osäkerhet i EU

Catarina Kinnvall har, tillsammans med Ian Manners och Jennifer Mitzen, författat boken ”Ontological (In)Security in the European Union” (London: Routledge, 2019).

Aggestam och Bergman Rosamond om etik och feministisk utrikespolitik

Karin Aggestam och Annika Bergman Rosamond har samförfattat artikeln ”Feminist Foreign Policy 3.0: Advancing Ethics and Gender Equality in Global Politics.” Artikeln är publicerad i ett specialnummer om etik och utrikespolitik i tidskriften ”The SAIS Review of International Affairs” (John Hopkins University Press).

Kritiska perspektiv på Bartelsons senaste bok

Jens Bartelsons senaste bok ”War in International Thought” (Cambridge: Cambridge University Press, 2018) har nyligen blivit föremål för ett forum i tidskriften ”Millennium: Journal of International Studies”.

Bes om global styrning

Bart Bes har under sommaren publicerat två artiklar om global styrning i tidskrifterna ”European Journal for Political Research” och ”Global Policy”.

Wrange och Bengtsson om småstatssäkerhet

Jana Wrange och Rikard Bengtsson har författat artikeln ”Internal and external perceptions of small state security: the case of Estonia”, som har publicerats i tidskriften ”European Security”.

Lindvall ny ordförande för SNS vetenskapliga råd

Johannes Lindvall 1800px. Johannes Lindvall är sedan 10 september ny ordförande för tankesmedjan SNS vetenskapliga råd.