Teorell om byråkrati och tillväxt

Jan Teorell, Agnes Cornell och Carl Henrik Knutsen har skrivit artikeln "Bureaucracy and growth". Artikeln har publicerats i tidskriften ”Comparative Political Studies”.

Malkopoulou om begreppet politik

Anthoula Malkopoulou har publicerat artikeln "Hermann Heller on politics: discipline, sphere and activity" i tidskriften “History of European Ideas”. Artikeln undersöker hur en ledande tysk konstitutionell teoretiker på 1920-talet föreställde sig idén, praktiken och vetenskapen om politik när det gäller delade värderingar och socialt samarbete.

Lunds klimatpolitik utvärderas av forskare

Philip Sandberg (kommunstyrelsens ordförande) tar emot rapporten från professor Lena Neij (Lunds universitet). I en ny rapport från Lunds klimatpolitiska råd utvärderas klimatpolitiken i Lund. Forskarna har i år fokuserat på transportsystemet. Trots höga ambitioner och flertalet insatser för att minska utsläppen behöver det lokala klimatarbetet accelereras för att nå de utsatta målen.

Bergman Rosamond om feministisk utrikespolitik

Annika Bergman Rosamond har publicerat artikeln “Swedish Feminist Foreign Policy and “Gender Cosmopolitanism” i tidskriften ”Foreign Policy Analysis”.

Trovärdighet: ett problem i internationella förhandlingar och i den digitala vardagen

Christer Jönsson har skrivit artikeln ”Revisiting the Problem of Credibility in the Age of Post-Truth”. Artikeln har publicerats i tidskriften ”International Negotiation”.

Bergman Rosamond om kriser

Annika Bergman Rosamond har tillsammans med Thomas Gammeltoft-Hansen, Mo Hamza, Jeff Hearn, Vasna Ramasar, Helle Rydstrom, publicerat artikeln ”The case for Interdisciplinary Crisis Studies” i tidskriften ”Global Discourse”.

Hur förstå villkoren för att fasa ut fossila bränslen inom industrin?

Roger Hildingsson har tillsammans med Oscar Svensson och Jamil Khan skrivit artikeln ”Studying Industrial Decarbonisation: Developing an Interdisciplinary Understanding of the Conditions for Transformation in Energy-Intensive Natural Resource-Based Industry”.

Aggestam och True om genus och utrikespolitik

Karin Aggestam är gästredaktör tillsammans med Jacqui True för ett specialnummer om genus och utrikespolitik i tidskriften ”Foreign Policy Analysis”. De har också samförfatttat artikeln ”Gendering Foreign Policy. Advancing a Comparative Framework for Analysis”.

Hur upplever smärtdrabbade individer sitt möte med Försäkringskassan?

Stina Melander har tillsammans med Benjamin Claréus genomfört en studie för att få fram en fördjupad kunskap om Försäkringskassans låga förtroendesiffror genom att undersöka hur smärtdrabbade individer upplever mötet med myndigheten. Denna studie har nu resulterat i artikeln ”Det bräckliga förtroendet – om Försäkringskassans bemötande av smärtpatienter”.

Wilén om utmaningar för fredsbevarare

Nina Wilén har tillsammans med Lindy Heinecken (Stellenbosch University) publicerat artikeln ”No Place Like Home? Postdeployment Reintegration Challenges Facing South African Peacekeepers” i tidskriften ”Armed Forces and Society”. Artikeln handlar om integrationssvårigheterna som fredsbevarande soldater upplever efter de har kommit hem från fredsuppdrag.