Davidsson om bostadsägandets påverkan

En gata med hus på båda sidorna. Simon Davidsson har publicerat artikeln ”Left-Right Orientation, Homeownership, and Class Position in Sweden” i tidskriften Scandinavian Political Studies.

Ny bok om globalt samarbete och legitimitet

Forskare inom forskningsprojektet LegGov har nyligen gett ut boken ”Legitimacy in Global Governance” på Oxford University Press.

Vad du inte visste om Agenda 2030

Bild på Magdalena Bexell och Kristina Jönsson Agenda 2030 är ett försök att få till en hållbar framtid för vår planet. Statsvetarna ­Kristina Jönsson och Magdalena Bexell granskar politiken kring Agenda 2030 och dess globala mål. Här listar de sina iakttagelser hittills.

Hur påverkas våra kommuner av EU?

En EU-flagga och en flagga från Lunds kommun hänger på vars en flaggstång, med himlen i bakgrunden. Bör vi tala om "EU-kommuner" på samma sätt som vi talar om "EU-länder"? Dalia Mukhtar-Landgren och Maria Strömvik är redaktörer för ett specialnummer av Statsvetenskaplig tidskrift som behandlar EU-kommuners handlingsutrymme.

Brommesson om nordisk utrikes- och säkerhetspolitik

Finns det en återgång till en nordisk dimension i de nordiska staternas utrikespolitik? Douglas Brommesson är redaktör för ett nytt specialnummer av Global Affairs, där han tillsammans med en grupp nordiska forskare identifierar, analyserar och förklarar utvecklingen och variationerna i nordiskhet i de nordiska staternas utrikes- och säkerhetspolitik.

Skovgaard om politikens sammanhållning och EU:s klimat- och energipolitik

Jakob Skovgaard har publicerat artikeln "Policy coherence and organizational cultures: Energy efficiency and greenhouse gas reduction targets” i tidskriften Environmental Policy and Governance.

Nya perspektiv på militär professionalism

Tony Ingesson har bidragit med kapitlet ”When the Military Profession Isn’t” i en ny antologi om den militära professionen. Antologin heter ”Redefining the Modern Military: the Intersection of Profession and Ethics” och ges ut av US Naval Institute Press.

Kurtis Boyer har disputerat

Bild på Kurtis när han håller sin avhandling. Kurtis Boyer försvarade sin avhandling "An Autocracy of Empathy: Human-Animal Relations and the Emotional Architecture of Speciesism" idag den 26 oktober kl 10.00 i Edens hörsal, Paradisgatan 5H, Lund.

Ny internationell rapport om social utveckling

Efter fyra års arbete har den internationella panelen om social utveckling färdigställt sin rapport ”Rethinking Society for the 21st Century: Report of the International Panel on Social Progress” (2018, Cambridge University Press). Karin Aggestam har bidragit som en av flera författare till rapporten.

Hur EU-finansiering blir svensk kommunpolitik

Hur översätts EU-finansiering till svensk kommunpolitik? I en artikel i tidskriften Critical Policy Studies har Dalia Mukhtar-Landgren och Mats Fred analyserat hur EU-projekt inom utbildningspolitiken förmedlas och översätts till kommunpolitik.