Sara Kalm om medborgarskap och transnationell ojämlikhet

Sara Kalm har författat artikeln ”Citizenship Capital” som undersöker medborgarskap och transnationell ojämlikhet och publicerades nyligen i tidskriften Global Society.

Om mobiliseringen av konservativ transnationell aktivism på familjeområdet

Sara Kalm har tillsammans med Anna Meeuwisse (socialhögskolan, LU) författat en artikel som heter ”For love and for life: emotional dynamics at the World Congress of Families”. Artikeln behandlar mobiliseringen av konservativ transnationell aktivism på familjeområdet, och har nyligen publicerats i tidskriften Global Discourse.

Martin Hall om att se nomaderna som en stat

Martin Hall har publicerat artikeln ”Om att se nomaderna som en stat: Sverige och samerna vid århundradets början”, i Jamie Levin (red.) ”Nomadstatliga relationer i internationella relationer: före och efter gränserna,” Palgrave McMillan.

Teorell om byråkrati och tillväxt

Jan Teorell, Agnes Cornell och Carl Henrik Knutsen har skrivit artikeln "Bureaucracy and growth". Artikeln har publicerats i tidskriften ”Comparative Political Studies”.

Malkopoulou om begreppet politik

Anthoula Malkopoulou har publicerat artikeln "Hermann Heller on politics: discipline, sphere and activity" i tidskriften “History of European Ideas”. Artikeln undersöker hur en ledande tysk konstitutionell teoretiker på 1920-talet föreställde sig idén, praktiken och vetenskapen om politik när det gäller delade värderingar och socialt samarbete.

Lunds klimatpolitik utvärderas av forskare

Philip Sandberg (kommunstyrelsens ordförande) tar emot rapporten från professor Lena Neij (Lunds universitet). I en ny rapport från Lunds klimatpolitiska råd utvärderas klimatpolitiken i Lund. Forskarna har i år fokuserat på transportsystemet. Trots höga ambitioner och flertalet insatser för att minska utsläppen behöver det lokala klimatarbetet accelereras för att nå de utsatta målen.

Bergman Rosamond om feministisk utrikespolitik

Annika Bergman Rosamond har publicerat artikeln “Swedish Feminist Foreign Policy and “Gender Cosmopolitanism” i tidskriften ”Foreign Policy Analysis”.

Trovärdighet: ett problem i internationella förhandlingar och i den digitala vardagen

Christer Jönsson har skrivit artikeln ”Revisiting the Problem of Credibility in the Age of Post-Truth”. Artikeln har publicerats i tidskriften ”International Negotiation”.

Bergman Rosamond om kriser

Annika Bergman Rosamond har tillsammans med Thomas Gammeltoft-Hansen, Mo Hamza, Jeff Hearn, Vasna Ramasar, Helle Rydstrom, publicerat artikeln ”The case for Interdisciplinary Crisis Studies” i tidskriften ”Global Discourse”.

Hur förstå villkoren för att fasa ut fossila bränslen inom industrin?

Roger Hildingsson har tillsammans med Oscar Svensson och Jamil Khan skrivit artikeln ”Studying Industrial Decarbonisation: Developing an Interdisciplinary Understanding of the Conditions for Transformation in Energy-Intensive Natural Resource-Based Industry”.