Lindvall ny ordförande för SNS vetenskapliga råd

Johannes Lindvall 1800px. Johannes Lindvall är sedan 10 september ny ordförande för tankesmedjan SNS vetenskapliga råd.

Rosén Sundström och Elgström om den svenska feministiska utrikespolitiken

Malena Rosén Sundström och Ole Elgström har författat artikeln ”Praise or critique? Sweden’s feminist foreign policy in the eyes of its fellow EU members” i tidskriften ”European Politics and Society”. Artikeln handlar om hur andra EU-medlemsländer ser på den svenska feministiska utrikespolitiken.

Kinnvall om populism i Indien

Catarina Kinnvall har publicerat artikeln “Populism, ontological insecurity and Hindutva: Modi and the masculinization of Indian politics” I tidskriften “Cambridge Review of International Affairs”.

Kinnvall om att leva med klimatkatastrofer

Catarina Kinnvall har tillsammans med Helle Rydström redigerat boken ”Climate Hazards, Disasters, and Gendered Ramifications”.

Björkdahl om transnationell minnespolitik

Annika Björkdahl och Stefanie Kappler har nyligen publicerat artikeln ”The Creation of Transnational Memory Spaces: Professionalization and Commercialization”, i tidskriften ”International Journal of Politics, Culture and Society” som analyserar minnespolitiken i Bosnien-Hercegovina och Sydafrika.

Sjöstedt om säkerhetisering

Roxanna Sjöstedt har publicerat bokkapitlet “Assessing Securitization Theory: Theoretical Discussions and Empirical Developments” i den redigerade boken “Securitization Revisited Contemporary Applications and Insights” (redigerad av Michael Butler).

Røed om politiska partiers relationer till fackföreningar

Maiken Røed har tillsammans med flera medförfattare publicerat artikeln “All about the money? A cross-national study of parties’ relations with trade unions in 12 western democracies” i tidskriften Party Politics.

Kändisar och feminism

Annika Bergman Rosamond och Catia Gregoratti har publicerat bokkapitlet ”All Under the Same Sky? Celebrity Philanthropy and the Transnational Market for Women’s Empowerment” i den redigerade boken ”The Political Economy of Celebrity Activism” (redigerad av N. Farrell).

Starkt stöd för obligatorisk barnvaccination

Johannes Lindvall har tillsammans med Björn Rönnerstrand och Frida Sandelin skrivit bokkapitlet ”Starkt stöd för obligatorisk barnvaccination” i boken ”Storm och stiltje”.

Civilsamhälle och global demokrati

Sara Kalm, Lisa Strömbom och Anders Uhlin har författat artikeln ”Civil Society Democratising Global Governance? Potentials and Limitations of ’Counter-Democracy’”. Artikeln har publicerats I tidskriften “Global Society”.