Vandeleene om metaforer och basinkomst

Audrey Vandeleene och hennes medförfattare har publicerat artikeln "Framing the Basic Income: An Experimental Study of How Arguments and Metaphors Influence Individuals’ Opinion Formation”, som handlar om en studie om basinkomster.

Vilka styrmedel har EU-politiker i klimatfrågan?

EU-flaggor. Klimatfrågan är en av de frågor som väljarna anser viktigast i söndagens EU-val. På vilka sätt kan EU-politiken påverka klimatet? Läs intervju med statsvetaren Roger Hildingsson som forskar om politiska styrmedel i klimatpolitiken.

Svar på kritik – lansering av ny korruptionsteori

Jan Teorell har, tillsammans med Anna Persson och Bo Rothstein, skrivit artikeln "Getting the basic nature of systemic corruption right: A reply to Marquette and Peiffer" i tidsskriften Governance.

Kinnvall med nytt bokkapitel

Catarina Kinnvall har skrivit bokkapitlet “Racing to the bottom, squeezing through the cracks: Imagining unbordered space” i boken “Routledge Handbook of Critical International Relations” (redaktör är Jenny Edkins).

Ina Möller har disputerat

Foto: Ina håller sin avhandling. Ina Möller har försvarat sin avhandling ”The Emergent Politics of Geoengineering” idag den 10 maj kl 10.00 i Edens hörsal. Opponent var docent Robert Falkner, The London School of Economics and Political Science.

Mia Orange disputerar den 3 maj

Mia Orange står framför en grön buske och håller i sin avhandling. Mia Orange kommer att försvara sin avhandling ”Sustaining Authoritarianism: Clientelism and Repression in Kyrgyzstan, Kenya, Tanzania and Kazakhstan” den 3 maj kl 10:15 i Edens hörsal. Opponent är professor Jonas Linde, University of Bergen.

Stripple om klimatomställningen i Malmö

Johannes Stripple har, tillsammans med Herriet Bulkeley, skrivit artikeln ”Towards a material politics of socio-technical transitions: Navigating decarbonisation pathways in Malmö”. Artikeln har publierats i tidsskriften ”Political Geography”.

Migrationspolitiken och välfärdsstaten

Sara Kalm och Johannes Lindvall har i tidskriften Journal of European Social Policy publicerat en artikel om migrationspolitiken och välfärdsstaten under perioden 1880–1920.

Var den svenska rösträttsutvidgningen tidig eller sen?

Jan Teorell har, tillsammans med Staffan Lindberg, skrivit kapitlet ”Demokratins utveckling i världen: Tendenser under och efter rösträttens århundrade” i boken ”Rösträttens århundrade: Kampen, utvecklingen och framtiden för demokratin i Sverige”.

Bartelson har tilldelats två priser

Jens Bartelson har tilldelats två priser av International Studies Association. Han är mottagare av priserna Distinguished Scholar Award och ISA Theory Section Best Monograph Award. Det sistnämnda priset har Bartelson fått för sin bok ”War in International Thought”.