"Democracy and human development: issues of conceptualization and measurement"

I den här studien försöker Jan Teorell tillsammans med medförfattare att bringa klarhet i den viktiga debatten om regimtyp påverkar mänsklig utveckling.

Ny bok "134 dagar: om regeringsbildningen efter valet 2018"

Bokomslag 134 dagar Efter valet 2018 dröjde det 134 dagar innan Sverige fick en ny regering. Den bestod av samma partier och hade samma statsminister som den förra. Varför blev det så? Och varför tog det så lång tid? Var det regelverkets fel?

Ny artikel om legitimitet och internationella organisationer

Magdalena Bexell, Kristina Jönsson och Nora Stappert har publicerat en artikel i Journal of International Relations and Development.

Så dör demokratier

Denna internationellt uppmärksammade bok ges nu ut i svensk översättning, med förord av Johannes Lindvall

Reflections on Naomi Klein’s Pandemic Shock Doctrine

Daniel Möller Ölgaard has published a non-peer reviewed piece with E-IR, an open access International Relations journal online.

Catarina Kinnvall och Jennifer Mitzen har nyligen publicerat en artikel i International Theory

‘Anxiety, Fear, and Ontological Security in World Politics: Thinking with and beyond Giddens’

Nya artiklar om Agenda 2030, legitimitet och ansvar

Magdalena Bexell och Kristina Jönsson har publicerat två artiklar om Agenda 2030 och de globala målen (SDGs).

Annika Bergman Rosamond har tillsammans med Annica Kronsell författat en ny artikel.

'Cosmopolitanism and Individual Ethical Reflection - the Embodied Experiences of Swedish Veterans' nyligen publicerad i Critical Military Studies, online first.

"Rituals of World Politics: On (Visual) Practices Disordering Things"

Ted Svensson har bidragit till en nyligen publicerad artikel i tidskriften Critical Studies on Security.

Teorell om varför monarki var det dominerande styrelseskicket i världen under för-modern tid

John Gerring, Tore Wig, Wouter Veenendaal, Daniel Weitzel, Jan Teorell, & Kyosuke Kikuta har skrivit artikeln "Why Monarchy? The Rise and Demise of a Regime Type", Comparative Political Studies, forthcoming.