Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Statsvetarbloggar

Här listas bloggar som rör statsvetenskap

På denna sida hittar du både anställdas bloggar och andra intressanta bloggar som rör statsvetenskap.

Våra medarbetares bloggar

Här presenteras några av våra medarbetares bloggar. 

  • Embodied Security – A Critical, Feminist & Decolonial Blog: En kritisk, dekolonial och feministisk blogg. Välkommen till vår studentblogg, en integrerad del av kursen "Critical Security Studies". Här ger vi oss ut på en tankeväckande resa för att utforska innebörder och praktiker av (o)säkerhet. Av och med: Agnese Pacciardi och Priscyll Anctil Avoine.
  • Europakommentaren: Den tvärvetenskapliga bloggen Europakommentaren ger en bredare bild av samhällsdebatten med analyser och kommentarer om europeisk politik, ekonomi, juridik, historia och kultur i bred bemärkelse. Bloggen drivs av Centrum för Europaforskning vid Lunds universitet. Flera av vår institutions forskare skriver inlägg på bloggen. Bloggens redaktör, Maria Strömvik, är forskare hos oss.
  • Om makt och politik är en blogg som drivs av statsvetare anslutna till Nätverket för koalitions- och partiforskning. Inläggen kommenterar svensk och internationell politik ur ett statsvetenskapligt perspektiv. Bloggens redaktionsråd består främst av forskare som jobbar med forskningsprojekt om regeringar, koalitioner och politiska partier i parlamentariska demokratier. Bland annat Hanna Bäck, professor i statsvetenskap vid Lunds universitet.

Andra bloggar som rör statsvetenskap

Nedan har vi listat några intressanta bloggar inom statsvetenskap.