Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välkomstbrev från prefekten

Vi skapar förutsättningar för en framgångsrik karriär. Vår starka forskningsprofil avspeglas i vår undervisning. Välkommen till hjärtat av studentstaden.

Studier vid statsvetenskapliga institutionen i Lund skapar förutsättningar för en framgångsrik yrkeskarriär inom såväl offentlig som privat sektor. Vi utbildar för yrken som innefattar kvalificerade analys- och utredningsuppgifter, administration, ledarskap och information. Vi erbjuder också möjligheter till praktiktjänstgöring inom myndigheter och organisationer såväl i Sverige som utomlands. Statsvetare från Lund, som har nått ledande befattningar inom bl a politik, myndigheter, utrikesförvaltning och näringsliv, brukar bjudas in till vår undervisning för att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter till studenterna.

Vår starka forskningsprofil avspeglas i vår undervisning. Våra kurser är utvecklade i anslutning till forskningsprojekt och studenterna får möjlighet att ta del av aktuella forskningsrön från lärare som själva är aktiva forskare inom sina respektive områden. Vår utbildningsmiljö är därtill sedan länge starkt internationaliserad: många av våra kurser erbjuds på engelska, vi har varje termin ett 50-tal utbytesstudenter och vi har flera utbytesavtal med universitet i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika som gör det möjligt att bedriva studier utomlands.

Studentstaden Lund erbjuder ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter även vid sidan av studierna. Statsvetenskapliga institutionen har sina lokaler i kvarteret Paradis, ett stenkast från Universitetshuset och domkyrkan i centrala Lund. Vi har gott om läsplatser och i vår omedelbara närhet finns Universitetsbiblioteket och ett flertal andra institutioner. Ett klassiskt campusområde i en klassisk utbildningsstad.

Välkommen till Statsvetenskapliga institutionen!

Kristina Jönsson

Prefekt        

Kristina Jönsson

Universitetslektor & prefekt
Statsvetenskapliga institutionen
E-post: kristina [dot] jonsson [at] svet [dot] lu [dot] se (kristina[dot]jonsson[at]svet[dot]lu[dot]se)
Telefon: +46 46 222 89 43