Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Freds- och konfliktvetenskap: Fortsättningskurs

FKVA22 – Fortsättningskurs i Freds- och konfliktvetenskap (30 högskolepoäng). Kursen läses på plats i Lund.

För uppdaterad information om vilka kurser som går just den termin som du är intresserad av, se: Fristående kurser | Statsvetenskapliga institutionen (lu.se)


Kursens delkurser

Delkurs 1: Konfliktmönster i omvandling (7,5 hp)

Samtida nationella och internationella konfliktmönster behandlas och relateras till relevanta pågående globala processer såsom miljösäkerhet, nationalism och kriget mot terrorismen.

Delkurs 2: Demokratisering, Utveckling och Fredsbyggande (7,5 hp)

Möjligheterna för långsiktigt fredsbyggande, alternativt riskerna för uppblossande konflikter, är ofta direkt relaterade till politiska, sociala och ekonomiska omvandlingsförlopp.

Delkurs 3: Miljö, fred och konflikt (7,5 hp)

Delkursen behandlar betydelsen av säkerhet på en alltmer tätbefolkad planet, där mänskligheten ställs inför hittills okända utmaningar gällande miljö och resurser.

Delkurs 4: Uppsats och metod (7,5 hp)

Undervisningen består av introduktionsföreläsning om metod, plan- och uppsatsseminarier, utbildning i datorstödd informationssökning och handledning. Tillsammans får studenterna redovisa en uppsats samt aktivt delta i granskningen av andra studenters uppsatsarbeten.

Litteratur: alla delkurser (pdf, nytt fönster)
Kursplan: alla delkurser (pdf, nytt fönster)

Studieinformation i Canvas