Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fristående kurser

På denna sida hittar du information om varför du ska läsa fristående kurser. Du hittar också en lista över vilka kurser som är aktuella denna termin.

Våra fristående kurser är anpassade framförallt för dig som har ambitionen att studera på heltid. Du söker och antas till en kurs i taget och kan läsa en termin i taget inom huvudområden statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap eller underrättelseanalys.

 

Foto på magnolia

Sätta ihop fristående kurser till en examen

För att ta ut en kandidatexamen ska du ha sammanlagt tre års heltidsstudier bakom dig, varav minst tre terminer inom samma ämne. Den stora fördelen med kurser är flexibilitet och valfrihet. Du väljer själv vilka kurser som ska ingå i din utbildning och du kan göra dina val under utbildningens gång.

Läs mer om hur du kan sätta ihop fristående kurser till en examen
 

Fristående kurser på olika nivåer

Här på webbplatsen har vi delat upp fristående kurser i 4 nivåer:

Aktuella fristående kurser

Många kurser på statsvetenskapliga institutionen är knutna till ett visst forskningsprojekt, som en viss lärare är involverad i, och ges därför inte varje termin. För uppdaterad information om vilka kurser som går just den termin som du är intresserad av se nedan:
 

Hösten 2020

Grundkurser:

Fortsättningskurser:

Kandidatkurser:

Avancerad nivå:

Våren 2021

Grundkurser:

Fortsättningskurser:

Kandidatkurser:

Avancerad nivå:

Du antas till en termin i taget

Fristående kurser är ett bra alternativ för dig som inte vill läsa ett helt utbildningsprogram men ändå är intresserad att läsa mot examen inom våra ämnesområden. Eftersom du bara antas till en termin i taget kan det vara ett bra sätt att "prova på" hur det är att studera och känna efter om våra huvudområden passar just dig.

Fler fördelar

  • du kan utforma ett eget utbildningsprogram och läsa mot examen med en helt unik profil
  • du bestämmer över din egen studiegång
  • du kommer åt precis den kunskap du behöver för ett fortsatt yrkesliv eller för din personliga kompetensutveckling

Från 7, 5 till 30 hp

Oavsett vilken målsättning eller anledning du har med dina studier är du välkommen att läsa inom våra spännande ämnesområden. Hela institutionens utbildningsutbud (med några undantag) kan du ansöka till och läsa som fristående kurs. Kurserna varierar i längd från 7,5 hp till 30 hp.

Kontakta studievägledningen

Vi studievägledare arbetar för närvarade från hemmet och kan inte ta emot studenter för vägledning på plats. Vi kan idag erbjuda vägledning genom Zoom eller Teams. Vi uppskattar om du skickar dina frågor till vår gemensamma e-postadress nedan så ska vi svara så fort vi har möjlighet.

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledning och telefonkontakt  

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12 
Telefon: 046-222 8950

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12. 
Telefon: 046-222 8048

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar kl.10.00 - 11.45.
Telefon: 046-222 8938

Hjälp med registrering eller omregistrering, intyg, transcripts, tentaresultat m.m.?

Vänligen kontakta Jessica Blom Larsson i expeditionen:
E-post: expedition [at] svet [dot] lu [dot] se

visste du att...

  • Kurserna varierar i längd från 7,5 hp till 30 hp.
  • En del kurser ges inte varje termin därför att de är knutna till ett visst forskningsprojekt, som en viss lärare är involverad i.
  • Du kan kombinera fristående kurser till en egen examen.
     

Antagningspoäng

Statistik över antagningspoäng till fristående kurser och utbildningsprogram på Anmälan och antagning på lu.se.