Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studiestöd

Som student kan du behöva hjälp under dina studier. Institutionen och universitetet erbjuder en rad stödfunktioner för att göra livet lite lättare för dig.

Studenthälsan – om du mår dåligt

Studenthälsan finns som stöd för dig som är student hos oss. Du kan vända dig till Studenthälsan om du bland annat känner dig stressad, nedstämd eller har sömnsvårigheter. Det kan även handla om dina alkohol- eller spelvanor, att du har ångest eller något annat som rör ditt psykiska mående kopplat till din studiesituation.

Information och kontaktuppgifter till Studenthälsan finns på Lunds universitets webbplats

Pedagogiskt stöd vid funktionsnedsättning

Vägen mot examen ser olika ut och funktionsnedsättning ska inte hindra dig från att studera! Vi har inte bara en skyldighet att hjälpa dig med funktionsnedsättning – vi vill göra det! Alla ska känna sig lika välkomna till institutionen!

Läs om vilken hjälp som finns att få vid funktionsnedsättning

Studieverkstaden

Vill du förbättra din studieteknik? Eller vill du kanske bli bättre på att skriva akademiska texter? Då kan du vända dig till Studieverkstaden.

Läs mer om Studieverkstaden på Lunds universitets webbplats

SI-verksamhet: Få hjälp av andra studenter

Välkommen att träffa andra studenter via vår SI-verksamhet (Samverkans-Inlärning). SI-ledare är studenter som kan hjälpa till från ett studentperspektiv. De hjälper specifikt till under grundkursen när nya studier kan kännas lite ovana, och under uppsats- och examensarbetet som av naturen är ganska ensamt. När du behöver någon att prata med som varit med om processen tidigare kan SI-ledarna vara ett stöd.

Läs mer om vår SI-verksamhet

Studiestugan

I Studiestugan välkomnas du av kaffe/te, kakor och en mentor som kan hjälpa dig att reda ut svårbegripliga delar av kursinnehållet, vägleda dig till din egen studieteknik och agera bollplank. Du är välkommen oavsett kurs eller studienivå.

Läs mer om Studiestugan

Studieinformation i Canvas