Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Politices kandidatprogrammet

Grattis till din programplats och till grundkursen i Statsvetenskap (STVA14)

Välkommen till Statsvetenskapliga institutionen och Politices kandidatprogrammet vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver ta del av för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom informationen ordentligt.

Obligatoriskt introduktionsmöte

Terminen börjar med ett obliga­toriskt introduktionsmöte måndag den 20 januari kl. 10.1512 i Edens hörsal. 

OBS! Om du uteblir från intro­duktionsmötet och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats. Detta gäller även om du webbregistrerat dig.

Hitta till Eden där introduktionsmötet hålls

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Schema och undervisning

Det är undervisning 45 gånger i veckan under dagtid de två första veckorna. En del undervisning är obligatorisk.

Sök fram ditt schema i TimeEdit (sök på kurskod STVA14)

Kursplan och litteraturlista

Utbildningsplanen och kursplanerna är de juridiskt giltiga dokument som styr innehållet i din utbildning. Litteraturlista är en förteckning över det material som kommer att examineras under kursen. Kurslitteraturen är inte alltid på svenska utan förekommer även på engelska.

För att kunna tillgodogöra dig studierna på bästa sätt rekommenderar vi att du skaffar kurslitteraturen till första delkursen och ”bläddrar lite i böckerna” före kursstart. Tiden går fort och förutsättningarna för att tillfredsställande klara studierna är att delta i all undervisning och studera aktivt från kursens början. Det är därför viktigt att du har tillgång till litteraturen (finns även att låna på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek). 

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Lärplattformen Canvas

Som registrerad student kommer du i Canvas att kunna hitta relevant information om kursen, ditt aktuella schema, lämna in examinationsuppgifter och kommunicera med lärare och med kurskamrater. Efter din programregistrering så kommer du att få tillgång till en särskild programsida för politices kandidatprogrammet. Efter din webbregistrering sker en viss fördröjning från det att du registrerar dig till att du får åtkomst till din program- och kurssida i Canvas.

Till lärplattformen Canvas

Till dig som är antagen till programmets senare delar

Glöm inte att tacka ja både till programmet och till den fristående kursen samt dina eventuella reservalternativ. Oavsett om du är reservplacerad eller inte så ska du tacka ja eftersom en programantagning inte garanterar en plats på den fristående kurs(er) du har sökt som första kurs inom programmet. 

Du som är antagen till programmets senare delar behöver inte närvara vid programmets introduktionsmöte men du är skyldig att meddela oss att du ämnar ta din programplats i anspråk senast fredag 24 januari kl. 14:00. Du behöver dock närvara vid introduktionsmötena för de enskilda kurserna som de utbildningsansvariga institutionerna kallar till, annars riskerar du att förlora din utbildningsplats. 

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Rikard Bengtsson
Studierektor

Lidija Lindoff, Mats Janér och Daniel Alfons
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

Lidija Lindoff, rum: 231 B
Telefontid: Tisdagar och onsdagar kl. 08.00-09.30
Telefon: 046-222 89 38

Mats Janér, rum: 233
Telefontid: Tisdagar och
torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 80 48

Daniel Alfons, rum: 232
Telefontid: Torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 89 50

Boka gärna tid med oss! 
E-post:
studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se (studievagledare[at]svet[dot]lu[dot]se)

Här kan du läsa mer om vad studievägledarna kan hjälpa dig med!

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats 

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se