Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Underrättelseanalys: Kandidatkurs

Vi är glada att kunna välkomna dig till Statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: Avslutad Underrättelseanalys baskurs, 30 högskolepoäng (UNDB01/UNDA14) och fortsättningskurs 30 högskolepoäng (UNDA23/FPOA22) eller motsvarande. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Dispens: Dispens medges per automatik till villkorligt antagna studenter om de har helt avslutat Underrättelseanalys baskurs, 30 högskolepoäng (UNDB01/UNDA14) och minst 22,5 högskolepoäng från fortsättningskursen i underrättelseanalys (UNDA23) inklusive uppsatsarbetet.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Studenter som är villkorligt antagna kan inte webbregistrera sig utan måste ta kontakt med studievägledningen på statsvetenskapliga institutionen.

Schema och läsanvisningar

Kandidatkursen i underrättelseanalys ges som en distanskurs och består av tre delkurser. Var och en av delkurserna har separata sidor i läroplattformen Canvas. Du kan nå den första delkursens sida i Canvas via följande länk: https://canvas.education.lu.se/courses/29252. Här hittar du information om den första delkursens schema, läsanvisningar, och datum för den obligatoriska träffen (campusträff) i Lund. Sidorna för de övriga två resterande delkurserna publiceras senast vid kursstart.

Kursplan och litteraturlista

Utbildningsplanen och kursplanerna är juridiskt giltiga dokument som styr innehållet i din utbildning. Litteraturlista är en förteckning över det material som kommer att examineras under kursen. Kurslitteraturen är inte alltid på svenska, utan förekommer även på engelska.

För att kunna tillgodogöra dig studierna på bästa sätt rekommenderar vi att du skaffar kurslitteraturen till första delkursen och ”bläddrar lite i böckerna” före kursstart. Tiden går fort och förutsättningarna för att klara studierna på ett tillfredställande sätt är att delta i all undervisning och studera aktivt från kursens början.

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se särskild information från samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek för dig som studerar distansstudier

Lärplattformen Canvas

I Canvas kommer du som registrerad student att hitta relevant information om kursen, ditt aktuella schema, kunna lämna in examinationsuppgifter men även kunna kommunicera med lärare och med kurskamrater. Du får åtkomst till kurssidan efter din webbregistrering. Efter din webbregistrering sker en viss fördröjning från det att du registrerar dig till att du får åtkomst till din program- och kurssida i Canvas.

Till lärplattformen Canvas

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Johan Matz             
Ämnesansvarig              

Lidija Lindoff, Daniel Alfons och Mats Janér
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

Lidija Lindoff, rum: 231 B
Telefontid: Tisdagar och
onsdagar kl. 10–12 
Telefon: 046-222 89 38

Mats Janér, rum: 233
Telefontid: Tisdagar och
torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 80 48

Daniel Alfons, rum: 232
Telefontid: Torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 89 50

Boka gärna tid med oss! 
E-post:
studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se (studievagledare[at]svet[dot]lu[dot]se)

Här kan du läsa mer om vad studievägledarna kan hjälpa dig med!

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats 

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se