Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Milka Ivanovska Hadjievska om civilsamhälleselitens utmanare i Storbritannien

Mitt i den ökande polariseringen i de europeiska samhällena utsätts eliten i det civila samhället, som omfattar resursrika, inflytelserika och ofta liberalt orienterade organisationer i det civila samhället, för ökade attacker från både konservativa och progressiva aktörer. Denna artikel syftar till att förstå vem som utmanar det civila samhällets eliter, på vilka grunder och med vilka medel de gör det i Storbritannien, genom att använda sig av den kulturella teorin om frontlash/backlash. Artikeln skildrar två ideologiskt motsatta utmanare: en som kommer inifrån välgörenhetssektorn i form av #CharitySoWhite-kampanjen och en annan utanför välgörenhetssektorn som leds av konservativa parlamentsledamöter, Common Sense-gruppen. Även om dessa två utmanare inte är direkt kopplade till varandra, är de en del av den bredare frontlash/backlash dynamiska polariserande offentliga debatten, med spridningseffekter i det civila samhället. Genom att tillämpa ett frontlash/backlash-perspektiv lägger artikeln tonvikten på kulturella klyftor som en av de centrala källorna till polarisering i det civila rummet.

Till artikeln i The British Journal of Politics and International Relations

Milka Ivanovska Hadjievskas profil i Lunds universitets forskningsportal