Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bäck om ”party cues” och politiska attityder

Hur påverkar partisignaler stödet för ett politiskt förslag? Spelar det någon roll om information om ett politiskt förslag presenteras av en representant från väljarens in- eller utgrupp? Hanna Bäck har tillsammans med Annika Fredén och Emma Renström försökt besvara den frågan i ett storskaligt enkätexperiment.

I artikeln ”Legalize cannabis? Effects of party cues on attitudes to a controversial policy proposal” som nyligen har publicerats i tidskriften Journal of Elections, Public Opinion and Parties, kan du läsa mer om studiens resultat.

Läs artikeln på tandfonline.com

Hanna Bäcks personliga sida