Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Välkommen till oss!

Här hittar du all information för dig som är antagen som ny student på Statsvetenskapliga institutionen.
Denna information gäller dig som ska läsa:
- Statsvetenskap
- Freds- och konfliktvetenskap
- Underrättelseanalys

Studenter studerar utanför byggnaden Eden.


Vi är glada att få välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk inför vårterminen 2020. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Nedan hittar du information om:

Välkomstbrev från program du är antagen till:

Välkomstbrev från kursen du är antagen till:

Novischperioden och LUPEF

Lunds universitets politiska och ekonomiska förening (LUPEF) är en politiskt och religiöst oberoende programförening för studenter som läser inom politices kandidatprogrammet (pol.kand.), kandidatprogrammet i freds- och konfliktvetenskap (freds.kand.) och för studenter som läser fristående kurser i statsvetenskap och ekonomi vid Lunds universitet. LUPEF arrangerar varje ny termin introduktionsveckor för alla novischer (ny student i Lund). För att läsa mer om introduktionsverksamheten och för att anmäla dig vänligen läs mer på deras hemsida,

LUPEF bjuder in dig som ny student på institutionen/universitetet att delta i novischaktiviteter

Reservantagning

Är du reservplacerad till någon av våra utbildningar? Glöm inte att tacka ja till din reservplats innan den 24 juli kl. 24:00. Resultatet av urval 2 publiceras den 30 juli, därefter kallar vi eventuella reserver först efter terminsstart. Vi har inga reservupprop på våra introduktionsmöten den 31 augusti men du behöver inte göra något för att bevaka din reservplats. Om du erbjuds en utbildningsplats kommer du senast fredagen den 4 september erhålla ett introduktionsbrev via e-post.

Notera att du har samma möjlighet som antagna studenter att delta i novischutlottningen av bostäder ifall det här är första gången du läser i Lund. 

Generell information för dig som är ny i Lund 

Det är mycket du kan behöva ha koll på som nyantagen student vid Lunds universitet. Här har vi samlat ihop några av de viktigaste praktiska sakerna kring din första tid som student.

Bostad i Lund

AF-Bostäder

AF Bostäder är en stiftelse som enligt sina stadgar har till uppgift att äga och förvalta byggnader avsedda som billiga och ändamålsenliga bostäder åt aktiva studenter som är medlemmar i Akademiska Föreningen i Lund. 

Om du är antagen eller står som reserv för första gången till minst halvtidsstudier (15 hp) vid Lunds universitet och dessutom folkbokförd utanför pendlingsavstånd (utanför Skåne) sedan minst ett år tillbaka, då uppfyller du krav för att vara novisch. Denna förtur ger dig rätt att göra bokningar på de upp emot 225 studentbostäder (korridorrum och ettor) som har reserverats för novischer.

Novischernas kötider fördelas genom lottning. Anmälan till novischlottningen sker genom att du gör en bostadsansökan under lottningsperioden 9-12 juli. Din lottade kötid påverkas inte av vilken dag under lottningsperioden du gör din bostadsansökan. 

Information om bostäder som förvaltas av AF bostäder

Anmäl dig till novischlottningen

BoPoolen

BoPoolen är en bostadsförmedling som drivs av Lunds Universitets Studentkårer (LUS). Bostadsförmedlingen sköts via hemsidan där du kan lägga in annonser om du söker en bostad. 

Notera att detta inte är detsamma som bopoolen.se.

Besök bostadsannonser eller lägg upp en egen annons på Boopolens webbplats

Allmän information om bostadsföretag och bostadsförmedlingar som vänder sig till dig som är student på universitetets centrala webbplats

Studentorganisationer

Dessa studentorganisationer skulle kunna vara av intresse för dig som student hos oss. Nedan länkar går till respektive organisations webbplats.


Varmt välkommen!
Statsvetenskapliga institutionen

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefon: 046 222 89 52

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefon: 046 222 89 52

Lidija Lindoff
Eden rum: 133
Telefon: 046-222 89 52

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats 

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.

Virtuellt supportrum

Den 27 augusti 2020 mellan kl. 12-17 anordnar Lunds universitet ett virtuellt supportrum där du kan ställa frågor och se till att du är väl förberedd inför höstens digitala moment. Vi kan bland annat hjälpa dig med frågor kring aktivering av studentkonto, nedladdning av Zoom-klient, tekniska frågor, studieteknik, särskilt pedagogiskt stöd och studievägledning.

Välkomna in med era frågor till https://lu-se.zoom.us/my/welcome2lu

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten