Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppsatsmentorer

Denna särskilda mentorsverksamhet riktar sig främst till dig som står inför ditt första uppsats- eller självständiga examensarbete.

Mentorsverksamheten är tänkt att fungera som ett diskussionsforum utanför kursens ursprungliga ram. Mentorn som håller i mötena fungerar inte som lärare, utan snarare som diskussionsledare. Under höstterminen kommer tre möten att hållas (se schema till höger). På dessa möten är Statsvetenskapliga institutionens uppsatsskrivande studenter välkomna att ta med sig sina frågor och få möjlighet att diskutera sina tankar med andra studenter och mentorerna.


Nuvarande uppsatsmentorer

 

Simon Stattin

simon [dot] stattin0 [at] gmail [dot] com

Hej!

Jag heter Simon Stattin och läser Mastersprogrammet i Statsvetenskap. Mitt intresse för disciplinen bygger på dess kombination av det empiriskt konkreta och det filosofiskt abstrakta. Mitt huvudsakliga intresseområde är politisk teori men jag tycker att all möjlig statsvetenskap kan vara intressant och givande.

Mina uppsatser på fortsättningsnivå och kandidatnivå har handlat om likheter mellan postmoderna och konservativa idéer, samt skillnader i synen på det individuella subjektet inom forskningsfältet ontologisk säkerhet. Min kandidatexamen består utöver statsvetenskapen i kulturvetenskapliga och litteraturvetenskapliga kurser. Hör gärna av er vid frågor eller funderingar!

Johan Ericsson

johanec94 [at] gmail [dot] com

Hej! Jag heter Johan Ericsson och läser mastersprogrammet European Affairs här på statsvetenskapliga institutionen i Lund.  Jag började studera i Lund höstterminen 2013 och har en kandidat i statsvetenskap samt en i historia. Under min studietid här har jag även läst mänskliga rättigheter och haft ett halvår utbytesstudier i Loughborough, England. I mina kandidatuppsats i statsvetenskap skrev jag om EU och skotsk separatism.

Min kandidatuppsats i historia handlade om barnarbete och familjeförhållandena i 1830-talets England. Jag har fastnat för statsvetenskap och speciellt området Europeiskt samarbete. Hör gärna av er via mejl om det finns några frågor!

Sidansvarig:

Kontakta mentorerna

Simon Stattin (mentorskoordinator)
simon [dot] stattin0 [at] gmail [dot] com

Johan Ericsson
johanec94 [at] gmail [dot] com

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten