Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledningen

Prata med studievägledaren om det är något du vill fråga/ förbättra/ berömma/ klaga på i utbildningen.

Vänd dig till oss!

Studievägledningen kan hjälpa dig med frågor om

  • vägar mot examen där statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap och underrättelseanalys ingår,
  • kursernas uppläggning,
  • kurslitteraturen,
  • studieplaneringen,
  • undervisningen,
  • provresultaten,
  • dispens från förkunskapskrav. 

Vid studieförseningar liksom vid studiesvårigheter kan samtal med studievägledaren ofta hjälpa till att reda ut de olika möjligheter som finns för att klara av svårigheterna. Syftet med studievägledningen är inte bara att hjälpa dig igenom utbildningen utan den kan även utnyttjas till att påverka utbildningen!

Kom därför in och diskutera med studievägledaren om något du vill förbättra/ berömma/ klaga på i utbildningen. Eller maila studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Vänd dig till receptionen: expedition [at] svet [dot] lu [dot] se för frågor om kursregistrering eller omregistrering, studieintyg, tentaresultat med mera.

Vägledningsmöten i ljuset av corona-pandemin

Under de rådande omständigheterna med corona-pandemin rekommenderar universitetsledningen samtliga anställda i möjligaste mån att arbeta hemifrån och att så långt möjligt genomföra möten på distans eller med digitala verktyg.

Studievägledningen erbjuder dig som student eller potentiellt sökande till våra utbildningar nu möten genom e-verktygen Zoom eller Microsoft Teams. För att boka ett möte med någon av oss studievägledare vänligen skriv till studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se (subject: V%C3%A4gledningsm%C3%B6te) . Vi har även nu i begränsad utsträckning möjligheten att erbjuda vägledning på plats.

Du som student vid Lunds universitet har tillgång både till Zoom och Microsoft Office 365 med Teams.

Här hittar du mer information om Zoom.  

Här hittar du information om program som du har tillgång till som student, IT-tjänster och support

 

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Kontakta studievägledningen

Vi studievägledare arbetar för närvarade från hemmet och kan inte ta emot studenter för vägledning på plats. Vi kan idag erbjuda vägledning genom Zoom eller Teams. Vi uppskattar om du skickar dina frågor till vår gemensamma e-postadress nedan så ska vi svara så fort vi har möjlighet.

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledning och telefonkontakt  

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12 
Telefon: 046-222 8950

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12. 
Telefon: 046-222 8048

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar kl.10.00 - 11.45.
Telefon: 046-222 8938

Hjälp med registrering eller omregistrering, intyg, transcripts, tentaresultat m.m.?

Vänligen kontakta Jessica Blom Larsson i expeditionen:
E-post: expedition [at] svet [dot] lu [dot] se