Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Wilén om militära assistansprogram

Hur utvecklas militära assistansprogram i sköra stater? Hur kommer det sig att strategier ofta inte fungerar när man planerar militär assistans i dessa stater?

I artikeln ”Analysing (In)formal Relations and Networks in Security Force Assistance: The Case of Niger” svarar Nina Wilén på dessa frågor genom en mikro-analys av militär assistans i fallet Niger, med utgångspunkt i hennes medverkan under den belgiska specialstyrkans träning av de Nigeriska trupperna. 

Artikeln har publicerats open access i tidskriften Journal of Intervention and Statebuilding.

Läs mer om artikeln på Taylor & Francis webbplats

Nina Wiléns personliga sida