Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatprogram i utvecklingsstudier (BIDS)

Bachelor's programme in Development Studies (BIDS). 180 högskolepoäng. Hösttermin.

Statsvetenskapliga institutionen i samarbete med Institutionen för kulturgeografi, Sociologiska institutionen och Institutionen för ekonomisk historia.

Programmet ges på engelska

Kandidatprogrammet i utvecklingsstudier är tvärvetenskapligt och fokuserar på ekonomiska, sociala och politiska processer och deras koppling till utvecklingssamarbete. Syftet är att ge de kunskaper som behövs för att kritiskt granska och förstå förutsättningarna för och processen utveckling.

Programmet ger dig både kompetens och de konkreta färdigheter som behövs för att arbeta i utvecklingsrelaterade områden. Du får också en kritisk samhällsvetenskaplig metod som förbereder dig för forskarutbildning och hjälper dig i olika yrken inom statliga myndigheter, privata företag och icke-statliga organisationer.

Fyra olika ämnen inom samhällsvetenskap

Programmet bygger på, och kombinerar vetenskapliga traditioner från fyra olika discipliner inom samhällsvetenskap:

  • sociologi,
  • statsvetenskap,
  • ekonomisk geografi och
  • ekonomisk historia.

Det ger dig som student ett tvärvetenskapligt perspektiv på utvecklingsstudier och möjligheten att fördjupa dina kunskaper i något av de ovannämnda ämnena.

Programmet ges på engelska.

Läs mer på vår engelska webbplats

Vill du se antagningsstatistik eller söka programmet? Läs mer på lu.se