Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lisa Strömbom
Lisa Strömbom

Publikationer

Visar av publikationer. Sorterade efter år och sen titel.

Introduktion

Lisa Strömbom är docent i statsvetenskap vid Lunds Universitet och är verksam som forskare och universitetslektor. Hon har tidigare varit föreståndare för avdelningen för freds- och konfliktvetenskap (2015-2017), samt ställföreträdande prefekt för Statsvetenskapliga institutionen (2018-2020).  Lisa Strömbom forskar om ämnena konfliktlösning, fredsteori och genusaspekter på militären, med fokus på Israel-Palestina. Colombia, Nordirland, Mali och Niger.

Forskningsprojekt

 

Forskningsgrupper

Global Politisk Teori

Freds- och konfliktforskning

För press/ media

  • Israel och Palestina
  • Konfliktlösning