Varför använder man olika retoriska grepp i demokratiska val efter inomstatlig konflikt?

Roxanna Sjöstedt undersöker tillsammans med Anders Themnér, Uppsala universitet, de retoriska strategier som används av så-kallade ’Warlord Democrats’, före detta krigsherrar som deltar i de demokratiska val som äger rum efter det att en inomstatlig konflikt tagit slut.

Varför använder sig vissa aktörer av skrämselretorik medan andra för fram en fredlig sådan? Författarna menar att typ av retorik präglas av graden av resurser en aktör besitter och kan dela med sig av till väljarkåren.

Artikeln ”Buying Them Off or Scaring Them Straight: Explaining Warlord Democrats’ Electoral Rhetoric” finns att läsa på tandfonline.com

Roxanna Sjöstedts personliga sida