Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Roxanna Sjöstedt

Roxanna Sjöstedt

Docent | Universitetslektor | Meriterad lärare

Roxanna Sjöstedt

Publikationer

Visar av publikationer. Sorterade efter år och sen titel.

Introduktion

Roxanna Sjöstedt har en doktorsexamen från Institutionen för Freds- och konfliktforskning, Uppsala universitet och är docent och lektor i statsvetenskap vid Lunds universitet. Hon forskar och undervisar bland annat om säkerhetsstudier, internationella relationer, minoriteters rättigheter och internationella interventioner.

Aktuella forskningsprojekt

Roxanna Sjöstedt är projektledare för följande projekt:

'Intervention efter invitation: när stater ber om hjälp' finansierat av Vetenskapsrådet 2018-2021. Projektet strävar till att öka förståelsen för militära interventioner genom att undersöka under vilka omständigheter stater ber om extern militärt understöd för att hantera interna konflikter.

'Säkerhetiseringens konsekvenser' finansierat av Formas 2021-2024. Projektet undersöker aktörers hotbildskonstruktioner i relation till pandemier såsom HIV/AIDS, A(H1N1), och Covid-19.

Avslutade forskningsprojekt

Warlord Democrats (2014-2019)
Medsökande (Projektledare, Anders Themnér)
Finansierat av Vetenskapsrådet, u-forsk & Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond

Exploring norm diffusion and socialization: The EU and post-Soviet states(2011-2013)
Projektledare, post-doc project
Finansierat av
SYLFF, The Sasakawa Young Leader's Fellowship Fund Committee, Tokyo Foundation/Nippon Foundation.