Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kinnvall om populism i Indien

Catarina Kinnvall har publicerat artikeln “Populism, ontological insecurity and Hindutva: Modi and the masculinization of Indian politics” I tidskriften “Cambridge Review of International Affairs”.

Artikeln diskuterar hur Narendra Modi, Indiens premiärminister, genom sin populistiska politik har lyckats svara på den växande osäkerhet som karakteriserar det indiska politiska landskapet. Artikeln bygger på Lacan’s förståelse av föreställningar kring minnen, platser och symboler som kan säkerställa en upplevd ontologisk osäkerhet. 

Mer specifikt diskuterar artikeln hur nationalitet, religion, och ’Hinduisk maskulinitet’ har återskapats och återanvänts för att ’läka’ en rad uppfattade missförhållanden i Indien och hur Modidoktrinen har använts för att skapa en utrikespolitik som baseras på populistiska narrativ kring nativism, religion och maskulinitet.

Artikeln hittar du på doi.org

Catarina Kinnvalls personliga sida