Freds- och konfliktvetenskap: Kandidatkurs, 30 hp

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Obligatoriskt digitalt introduktionsmöte

Terminen börjar med ett obliga­toriskt digitalt introduktionsmöte den 17 januari kl. 13.00-15.00. Mötet kommer att hållas digitalt via Zoom med anledning av fortsatt pandemi. Innan introduktionsdagen kommer du att få ett mejl med särskild länk till Zoom-mötet och information om hur du kan förbereda dig inför mötet.

OBS! Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats. Detta gäller även om du webregistrerat dig.

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: Kursfordringar motsvarande Freds- och konfliktvetenskap grundkurs 30hp (FKVA12) och freds- och konfliktetenskap fortsättningskurs 30 hp (FKVA22) eller motsvarande. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Dispens: Dispens medges till villkorligt antagna studenter om de har helt avslutat freds- och konfliktvetenskap grundkurs 30hp (FKVA12) och minst 22,5 hp inklusive uppsatsarbete från freds- och konfliktvetenskap fortsättningskurs (FKVA22).

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Val av alternativkurs

Följande teorikurser kommer att erbjudas till vårterminen 2022:

Teorikurserna presenteras på introduktionsmötet. Val av alternativkurs ska ska ske i samband med introduktionsmötet den 17 januari. En länk till formuläret skickas skickas tidigast 7 dagar innan kursstart till dig som är antagen.

Notera att ämne för examensarbetet bör väljas inom det område som teorikursen behandlar och att vi inte kan garantera att ditt förstahandsval blir tillgodosett.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Schema och undervisning

Planeringen för vårterminen 2022 utgår från att undervisning och examination kommer att genomföras på campus.

Vi följer successivt ansvariga myndigheters regler och rekommendationer för coronarelaterade restriktioner och meddelar våra studerande om eventuella ändringar för undervisningsformer. Här kan du läsa mer om fakultetens beslut om vårterminen 2022

Vi kommer att berätta mer om kursupplägget vid introduktionsmötet.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Roxanna Sjöstedt
Ämnesföreståndare

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12.

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar 10-12.
Telefon: 046-222 89 38

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.