Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

”War, Performance, and the Survival of Foreign Ministers”

Ny artikel i "Foreign Policy Analysis" av Hanna Bäck, Jan Teorell, Alexander Von Hagen-Jamar och Alejandro Quiroz Flores.

I den här studien deltar Hanna Bäck och Jan Teorell tillsammans med sina medförfattare i debatten om hur ledare påverkar utrikespolitiska utfall genom att fokusera på hur länge utrikesministrar sitter på sin post. De frågar sig varför vissa utrikesministrar sitter längre på sin post än andra.

Genom att analysera ett unikt dataset som inkluderar över 1,100 utrikesministrar i världens tretton stormakter från den tidigmoderna tiden till idag visar de att utrikesministrar sitter längre på sin post när de har en diplomatisk bakgrund och när landet deltar i en väpnad konflikt som resulterar i en seger eller en kompromiss. Tillsammans med publikationen av den här artikeln släpper de datasetet om utrikesministrar.

Datasetet om utrikesministrar finns på stanceatlund.org

Läs hela artikeln på acadamic.oip.com

Hanna Bäcks personliga sida

Jan Teorells personliga sida