Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Titta in i en framtidsvärld bortom fossilsamhället

Nytt skolmaterial av Roger Hildingsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Johannes Stripple.

Våra kollegor Roger Hildingsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Johannes Stripple har i vinter utvecklat ett nytt skolmaterial – Bortom Fossilsamhället – för högstadier och gymnasier. Med utgångspunkt i utställningen Carbon Ruins har de i samverkan med Naturskyddsföreningens skolverksamhet och med stöd från Formas tagit fram ett öppet och online-baserat undervisningsmaterial för att samtala med elever om klimatomställningen till ett fossilfritt samhälle. Syftet är att i workshopformat ge elever möjlighet att ”titta in i en framtidsvärld bortom fossilsamhället”, som Skånska Dagbladet sammanfattade syftet i en nyligen publicerad artikel.

Läs artikeln på climatefutures.lu.se