Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Strömbom om övergångsrättvisa i Israel

Lisa Strömbom är en av två författare till artikeln ”Israeli Pre-Transitional Justice and the Nakba-Law” som nyligen publicerats online (open access) i tidskriften Israel Law Review.

Denna artikel baseras på en fallstudie om den så kallade Nakba-lagen i Israel, som förbjuder att offentligen minnas den Palestinska befolkningen fördrivning i samband med kriget 1948. Artikeln belyser hur försök att tysta kontroversiella sanningar genom lagstiftning kan få den oavsiktliga konsekvensen att det offentliga samtalet om tidigare marginaliserade frågor istället utvidgas och istället bidrar till ökad kunskap om ämnet man försökt tysta ner.

Mer information om artikeln finns på Cambridge University Press webbplats

Lisa Strömboms personliga sida