Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bäck om timingen av åtstramningsreformer

Är regeringar strategiska i planeringen av nedskärningar och annan åtstramningspolitik för att hjälpa dem att vinna val? Hanna Bäck har tillsammans med Daniel Strobl, Wolfgang Müller och Mariyana Angelova försökt besvara den frågan i en jämförande analys av de västeuropeiska länderna.

I artikeln ”Electoral Cycles in Government Policy Making: Strategic Timing of Austerity Reform Measures in Western Europe” som nyligen har publicerats i tidskriften British Journal of Political Science kan du läsa mer om studiens resultat.

Läs artikeln på tandfonline.com

Hanna Bäcks personliga sida