Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Abdelmoez om genus och teknologi i Saudiarabien

Foto på Joel Abdelmoez. Foto.

I denna artikel utforskar Joel W. Abdelmoez, doktorand i jämförande politik i Mellanöstern, hur genuspolitik i Saudiarabien har representerats i engelskspråkiga medier i samband med nya reformer och digitala teknologier.

Smartphone applikationen ”Absher” har mottagit mycket kritik, och denna studie ger en översikt över de funktioner som varit mest kontroversiella och hur representationen av dessa bygger på orientalistiska föreställningar om Islam och Saudiarabien.

Författare: Joel W. Abdelmoez

Titel på publikationen/artikeln: Good Tidings for Saudi Women? Techno-Orientalism, Gender, and Saudi Politics in Global Media Discourse

Länk till publikationen/artikeln: https://cyberorient.net/2022/09/22/good-tidings-for-saudi-women-techno-orientalism-gender-and-saudi-politics-in-global-media-discourse/


Joel Abdelmoez profil i Lunds universitets forskningsportal