Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aggestam och True om genus och utrikespolitik

Karin Aggestam är gästredaktör tillsammans med Jacqui True för ett specialnummer om genus och utrikespolitik i tidskriften ”Foreign Policy Analysis”. De har också samförfatttat artikeln ”Gendering Foreign Policy. Advancing a Comparative Framework for Analysis”.

Specialnumret belyser hur jämställdhetsnormer påverkar utrikespolitikens olika domäner. 

I den inledande artikeln av Aggestam och True presenteras ett övergripande teoretiskt ramverk som förklarar spridningen men även motståndet mot jämställdhetsnormer i utrikes- och global politik. Ramverket syftar till att inspirera fler jämförande empiriska studier som kan identifiera globala trender och mönster. 

I specialnumret analyseras ett antal länders utrikespolitik bland annat Sydafrika, Norge, Australien, Kanada och Sverige. 

Läs artikeln på academic.oup.com

Läs specialnumret på academic.oup.com

Karin Aggestams personliga sida

Läs mer om Jacqui Trues research.monash.edu