Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Aggestam är promotor vid jubileumspromotionen

Karin Aggestam under doktorspromotionen

Idag är det dags för doktorspromotionen, en av årets största akademiska högtid. Vår forskare Karin Aggestam kommer att vara promotor för den filosofiska fakulteten, det vill säga för den humanistiska, samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och ekonomiska fakulteten.

I år är det även jubileumspromotion och ceremonin blir en högtidlig avslutning på Lunds universitets 350-års firande.

– Det är ett stort och hedrande uppdrag att vara promotor 2018 för hela den filosofiska fakulteten och välkomna alla nya hedersdoktorer, jubeldoktorer och nya doktorer inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, humaniora och ekonomi med ring, lagerkrans/doktorshatt och diplom, berättar Karin Aggestam.

Hela ceremonin kommer att hållas på latin och det kan kräva en del träning. Karin Aggestam berättar:

– Att hålla hela ceremonin på latin för närmare 80 doktorer är en utmaning för mig som varken behärskar latin eller italienska. Men samtidigt är uttalet i latin ganska enkelt så länge betoningen på stavelserna blir rätt. Jag ligger i hårdträning och har fått utmärkt stöd av Cajsa Sjöberg som är lektor i latin vid Lunds universitet.

Läs mer om evenemanget på lu.se

Mer information om doktorspromotion på lu.se

Karin Aggestams personliga sida