Statsvetenskap: Policy processer - aktörer, drivkrafter och konsekvenser

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet och studier på avancerad nivå! Nedan följer information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Obligatoriskt introduktionsmöte genom Zoom och webbregistrering

Terminen börjar med ett obligatoriskt introduktionsmöte med kursansvariga lärare via Zoom den 30 augusti kl. 13-16. Deltagande i introduktionsmötet är obligatoriskt.

OBS! Om du uteblir från introduktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats. Detta gäller även om du webregistrerat dig.

Undervisning genom Zoom och några saker att tänka på

Vänligen observera att till ett Zoom-möte går det bra att ansluta via datorns webbläsare, med en surfplatta eller smarttelefon.

• Se till att du har tillgång till en säker nätuppkoppling och befinner dig i en tyst miljö.
  • Håll din egen mikrofon avstängd men välkommen att använda video.
  • I chatten på Zoom finns en funktion för att ”räcka upp handen”. Använd den om du önskar ställa en fråga under introduktionsmötet.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

För dig som inte kan webbregistrera dig på grund av att du är villkorligt antagen, vänligen ta kontakt med studievägledningen (studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se) senast 30 augusti.

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: 1-90 hp i statsvetenskap eller freds- och konfliktvetenskap inklusive examensarbete i något av dessa ämnen samt ytterligare 60 hp i helt avslutade kurser. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Schema och undervisning med social distansering

Samhällsvetenskapliga fakulteten har tagit beslut att den första perioden av vårterminens studier inledningsvis (de första fem veckorna) ska bedrivas med hjälp av digitala verktyg (online). Här kan du läsa mer om fakultetens beslut om första delen av höstterminen 2021

Vi kommer att berätta mer om kursupplägget och undervisningsformerna vid introduktionsmötet.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson
Studierektor

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12.

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar 10-12.
Telefon: 046-222 89 38

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.