Statsvetenskap: Policy processer - aktörer, drivkrafter och konsekvenser

Välkommen till oss och gratulerar till din plats på kursen Policy-making Processes – Actors, Causes and Consequences STVN22 15 högskolepoäng i statsvetenskap.

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet och studier på avancerad nivå! Nedan följer information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Obligatoriskt introduktionsmöte

Terminen börjar med ett obligatoriskt introduktionsmöte med kursansvariga lärare 29 augusti kl. 1316 i sal Eden 222 A. Deltagande i introduktionsmötet är obligatoriskt.

OBS! Om du uteblir från introduktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats. Detta gäller även om du webbregistrerat dig.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

För dig som inte kan webbregistrera dig på grund av att du är villkorligt antagen, vänligen ta kontakt med studievägledningen (studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se) senast 29 augusti.

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: 190 högskolepoäng i statsvetenskap eller freds- och konfliktvetenskap inklusive examensarbete i något av dessa ämnen samt ytterligare 60 högskolepoäng i helt avslutade kurser. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Schema och undervisning

All undervisning och examination kommer att genomföras på campus.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista (länken går till vår engelska sida för kursen)

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Rikard Bengtsson
Studierektor

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

Daniel Alfons, rum: 232
Telefontid: Torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 89 50

Mats Janér, rum: 233
Telefontid: Tisdagar och
torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 80 48

Lidija Lindoff, rum: 231 B
Drop-in: tisdagar och
onsdagar kl. 10–11.45
Telefon: 046-222 89 38

Boka gärna tid med oss!
E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Läs vad studievägledarna kan hjälpa dig med

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.