Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Pedagogiskt stöd vid funktionsnedsättning

Vägen mot examen ser olika ut och funktionsnedsättning ska inte hindra dig från att studera. Vi har inte bara en skyldighet att hjälpa dig med funktionsnedsättning - vi vill göra det. Alla ska känna sig lika välkomna till institutionen.

Det är bra om du på ett tidigt stadium kontaktar Pedagogiskt stöd om du är antagen och står inför att påbörja en fristående kurs eller utbildningsprogram hos oss.

Ni går igenom just dina behov samtidigt som du får reda på vilka resurser du kan använda dig av och hur du ansöker om pedagogiskt stöd under din studietid. Det enda du behöver är ett intyg på att din funktionsnedsättning är varaktig.

Kontaktuppgifter till Pedagogiskt stöd hittar du på lu.se

Vilket stöd behöver just du?

Tillsammans med din samordnare kommer du fram till vilket stöd som passar bäst för dina studier. Pedagogiskt stöd erbjuder olika former av stöd beroende på din situation, till exempel anteckningsstöd, tentamensstöd eller talböcker. Du kan också få tillgång till en mentor eller specialpedagog/speciallärare, som bland annat fungerar som stöd vid uppsatsskrivande.

Du som har en funktionsnedsättning och behöver stödåtgärder för att klara studierna är välkommen att kontakta Pedagogiskt stöd.

Efter beslut

När du har fått ett beslut om stödåtgärder så tar du kontakt med studievägledningen (studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se (studievagledare[at]svet[dot]lu[dot]se)) vid institutionen för fortsatta samtal om hur vi kan möta dina behov i undervisning och examination.