Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Funktionsnedsättning

Att ha en funktionsnedsättning som till exempel en synskada, dyslexi eller adhd är inget hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet! På Statsvetenskapliga institutionen strävar vi efter att du ska få undervisning av hög kvalitet och en bra studiemiljö anpassad till dina behov.

Det är bra om du på ett tidigt stadium kontaktar Pedagogiskt stöd om du är antagen och står inför att påbörja en fristående kurs eller utbildningsprogram hos oss.

Ni går igenom just dina behov samtidigt som du får reda på vilka resurser du kan använda dig av och hur du ansöker om pedagogiskt stöd under din studietid. Det enda du behöver är ett intyg på att din funktionsnedsättning är varaktig.

Kontaktuppgifter till Pedagogiskt stöd hittar du på lu.se

Vilket stöd behöver just du?

Tillsammans med din samordnare kommer du fram till vilket stöd som passar bäst för dina studier. Pedaogiskt stöd erbjuder olika former av stöd beroende på din situation, till exempel anteckningsstöd, tentamensstöd eller talböcker. Du kan också få tillgång till en mentor eller specialpedagog/speciallärare, som bland annat fungerar som stöd vid uppsatsskrivande.

Du som har en funktionsnedsättning och behöver stödåtgärder för att klara studierna är välkommen att kontakta Pedagogiskt stöd.

Efter beslut

När du har fått ett beslut om stödåtgärder så tar du kontakt med studievägledningen (studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se) vid institutionen för fortsatta samtal om hur vi kan möta dina behov i undervisning och examination.

Sidansvarig:

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten