Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nielsen och Lindvall om förtroende för regeringen under Covid-19 pandemin

Julie Hassing Nielsen och Johannes Lindvall har publicerat artikeln ”Trust in government in Sweden and Denmark during the COVID-19 epidemic” i tidskriften West European Politics.

Artikelförfattarna har genomfört tre undersökningar i Sverige och Danmark mellan slutet av mars och slutet av juni 2020. De undersökte bland annat hur allmänhetens förtroende i Sverige och Danmark såg ut för regeringarnas och hälsovårdsmyndigheternas förmåga att vägleda de två länderna säkert genom pandemin och hur förtroendet förändrades under pandemins utveckling.

Studien finner att danskar konsekvent litade mer på sin regering och hälsovårdsmyndigheter, än vad svenskarna gjorde. Redan från pandemins början så politiserades och formades förtroendet i Sverige av ideologi, medan detta skedde först senare i Danmark.

Mer information om artikeln finns på webbplatsen Taylor & Francis Online

Julie Hassing Nielsens personliga sida

Johannes Lindvalls personliga sida