Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hildingsson och Stripple om Råängen och långsiktighet i stadsplaneringen

Hur kan långsiktiga perspektiv ges utrymme i stadsplanering och urbana experiment? I en ny artikel – ”Planning for 1000 years: The Råängen experiment” publicerad i tidskriften Urban Planning – studerar Roger Hildingsson, Johannes Stripple och Alice Herrström tillsammans med Peter Pelzer, Utrechts universitet, hur Svenska Kyrkan som markägare tagit på sig en ny roll som stadsplanerare och samhällsbyggare i Brunnshög. 

I Råängen anammar Domkyrkan i Lund ett tusenårigt tidsperspektiv och har initierat ett konst- och arkitekturprogram för reflektioner och samtal om stadsutveckling och hur olika värden kan tas hänsyn till i planeringen. Den förlängda tidshorisonten i Råängen är ovanlig men visar exempel på hur framtiden kan göras närvarande i stadsplaneringen genom att etablerade planeringspraktiker kompletteras med tilltro till reflekterande samtal där frågor prioriteras framför svar.
 
Läs artikeln på cogitatiopress.com (open access)

Roger Hildingssons personliga sida

Johannes Stripple personliga sida