Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hedling om visuell diplomati under virtuella toppmöten

Elsa Hedling har nyligen publicerat den samförfattade artikeln ”Visual diplomacy in virtual summitry: status signalling during the coronavirus crisis”, tillsammans med August Danielson (Uppsala universitet). Artikeln är publicerad open access i tidskriften Review of International Studies.

Artikeln studerar hur övergången till virtuella möten under pandemin innebar ett hastigt avbrott i diplomatiska rutiner bland annat genom avsaknaden av ett visuellt protokoll. Detta innebar nya möjligheter för stater och dess ledare att presentera den egna staten på ett sätt som signalerar status i den internationella hierarkin. Mot bakgrund av detta studeras ett av de första virtuella toppmötena som ägde rum när G20-länderna sammanträdde i mars 2020.

Läs artikeln på Cambridge University Press webbplats

Elsa Hedlings personliga sida