Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny bok om subventioner till fossila bränslen

Jakob Skovgaard redigerade och bidrog till boken "Fossil Fuel Subsidies and Their Reform" (Cambridge University Press). Boken ger en rad insikter om varför subventioner till fossila bränslen fortsätter trots samtycke mellan experter om fördelarna med reformer, upprepade internationella åtaganden för att eliminera dem och tappade ansträngningar från vissa länder att reformera dem.

Subventioner till fossila bränslen spänner offentliga budgetar och bidrar till klimatförändringar och lokal luftförorening. Denna bok lyfter fram varför att fossila bränslesubventioner kvarstår genom att undersöka politiken för fossila bränslesubventioner och deras reformer. Genom att sammanföra forskare och utövare erbjuder boken nya fallstudier från länder som har genomfört reformer av reformer, eller som ännu inte har gjort det. Boken undersöker vidare konceptuella aspekter av subventioner till fossila bränslen och verksamheten i olika mellanstatliga och icke-statliga organisationer för att främja reformen av dessa subventioner på internationell nivå.

Läs mer om boken på cambridge.org

Jakob Skovgaards personliga sida