Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bartelson har tilldelats två priser

Jens Bartelson har tilldelats två priser av International Studies Association. Han är mottagare av priserna Distinguished Scholar Award och ISA Theory Section Best Monograph Award. Det sistnämnda priset har Bartelson fått för sin bok ”War in International Thought”.

Motivering för Distinguished scholar award
Jens Bartelsons banbrytande bidrag till studiet av historiska internationella relationer kan inte överskattas. Gång efter annan har han förmått disciplinen att betrakta centrala fenomen och begrepp vars innebörder annars tagits för givna ur ett historiskt perspektiv, vare sig det handlat om suveränitet, stater, världsgemenskap eller krig. Hans arbete har kommit att utgöra en referenspunkt i kraft av den historiska analysens djup och dess metodologiska grundlighet.

Motivering för Best monograph award
Jens Bartelson har även erhållit ett pris för bästa bok inom området internationell politisk teori för sin senaste bok, War in International Thought (Cambridge: Cambridge University Press, 2017).

Jens Bartelsons personliga sida


Om ISA
ISA, International Studies Association, är en världsomspännande akademisk sammanslutning för de forskare som studerar internationell politik, och har som målsättning att främja utbyte av idéer och forskning mellan forskare verksamma på olika platser och inom olika forskningsområden.