Statsvetenskap: Politik och styrelse, 15 hp

Grattis till din plats och välkommen till distansstudier i statsvetenskap och kursen STVA02

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Schema och undervisning

Kursen är en distansutbildning helt utan sammankomster i Lund.

Terminen slutar den 16 januari 2022.

Lärplattformen Canvas

Canvas är Lunds universitets lärplattform. Som registrerad student kommer du att här hitta information om din kurs, ditt aktuella schema, kunna lämna in examinationsuppgifter, kommunicera med lärare och med kurskamrater samt hitta filer och annat som är relevant för din kurs. Du får åtkomst till Canvas efter din webbregistrering.

Logga in i Canvas

Kursupplägg, kursplan och litteraturlista

Kursplanen är det juridiskt giltiga dokument som styr innehållet i din utbildning. Litteraturlista är en förteckning över det material som kommer att examineras under kursen. Kurslitteraturen är inte alltid på svenska, utan förekommer även på engelska.

För att kunna tillgodogöra dig studierna på bästa sätt rekommenderar vi att du skaffar kurslitteraturen till första delkursen och ”bläddrar lite i böckerna” före kursstart. Tiden går fort och förutsättningarna för att klara studierna på ett tillfredställande sätt är att delta i all undervisning och studera aktivt från kursens början. Det är därför viktigt att du har tillgång till litteraturen (finns även att låna på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek).

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se särskild information från samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek för dig som studerar distansstudier

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson
Studierektor

Daniel Alfons, Mats Janér, Lidija Lindoff
Studievägledare

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12.

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar 10-12.
Telefon: 046-222 89 38