Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svartvitt porträttfoto av Rikard Bengtsson leendes med glasögon och mörk kostymjacka samt ljus skjorta. Fotograf: Björn Frostner.

Rikard Bengtsson

Docent | Universitetslektor

Svartvitt porträttfoto av Rikard Bengtsson leendes med glasögon och mörk kostymjacka samt ljus skjorta. Fotograf: Björn Frostner.

Introduktion

Rikard Bengtsson är sedan 2009 docent vid Statsvetenskapliga institutionen och har tidigare arbetat vid bl a Malmö högskola och Utrikespolitiska institutet. Under perioden oktober 2012-juni 2016 var Bengtsson tjänstledig från universitetet för arbete i Regeringskansliet. Som ämnessakkunnig i Statsrådsberedningen och Utrikesdepartementet bistod han den politiska ledningen med långsiktig strategisk och säkerhetspolitisk analys. 

Undervisning

Internationell politik (grundkurs statsvetenskap)

European Governance (MEA)

Europe in Global Affairs (MEA)

Uppsatshandledning (MEA)

 

Programansvarig för Master of European Affairs-programmet

 

Högupplöst bild Rikard Bengtsson