Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forska och utbilda

På Lunds universitet finns det flera olika verktyg som hjälper dig i din forskning, men även hjälper dig att synliggöra din forskning. Nedan finns information om Lucris och Lunds universitets forskningsportal.

LUCRIS och Lunds universitets forskningsportal

Databasen LUCRIS är endast tillgänglig för anställda vid Lunds universitet. I LUCRIS kan forskare vid Lunds universitet lägga in information som på något sätt är kopplad till forskning. Det publika visningsgränssnittet till LUCRIS kallas Forskningsportalen. Syftet med portalen är att ge externa besökare en bild av vilken forskning som bedrivs vid Lunds universitet.

Det finns flera fördelar med Forskningsportalen, varav några är:

  • Cirka 2000 besökare per dag, varav 60 % är utanför Sverige.
  • CV-funktion: Du har möjligt att skapa publikationslistor i olika format (till exempel i APA och Harvard) och exportera dessa. Detta kan spara tid vid till exempel forskningsansökningar.
  • Du kan koppla ihop olika sorters data, till exempel kan du koppla personer, publikationer och anslag till ett projekt.

På Medarbetarwebben kan du läsa mer om Lucris

Besök forskningsportalen eller logga in i Lucris