Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Resa, utlägg och representation

På denna sida hittar du information om hur du gör när du ska göra en resa i tjänsten, hur du gör en rese- eller utläggsräkning samt vad du bör tänka på vid representation.

Beställa resa

När du ska resa i tjänsten eller boka resa till en gäst som ska besöka oss så är det hos den upphandlade resebyrån som du behöver boka resan hos. Resan kommer då att komma på en faktura som du godkänner i Lupin.

Läs mer på Medarbetarwebben/Staff pages: Resa i tjänsten och att boka resa

Godkänna fakturor i Lupin

Rese- och utläggsräkning

När du har varit på tjänsteresa gör du din reseräkning i Primula. Har du köpt en produkt eller tjänst som av någon anledning inte har kunnat faktureras Lunds universitetet så gör du en utläggsräkning i Primula. Det är även i Primula du lägger in måltider som du ska förmånsbeskattas för.

Läs mer om reseräkningar på Medarbetarwebben

Du gör en utläggsräkning på samma sätt som en reseräkning. Välj formulär ”Endast utlägg/bilersättning” i Primula.

Representation

Representation är ett samlat begrepp för aktiviteter som görs för att främja universitetets verksamhet och där mat, dryck, gåvor och dylikt ingår. All representation ska användas med omdöme och ska ha ett omedelbart samband med universitetets verksamhet. Representation ska inte förmånsbeskattas.

  • Extern representation riktar sig mot externa aktörer och syftar till att inleda eller utveckla samarbeten som är viktiga för verksamheten.
  • Intern representation riktar sig mot universitetets personal, i huvudsak personalfester och informationsmöten.
  • Övrigt som ur förmånsperspektiv kan betraktas som representation är måltid vid intern kurs och konferens, fika vid internt möte och gåva till personal.

När du till exempel ska bjuda externa gäster på lunch eller middag är det viktigt att känna till reglerna för representation. 

Läs mer om representation på Medarbetarwebben där du också hittar en lathund:

Representation | Medarbetarwebben (lu.se)