Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tony Ingesson

Forskare

Statsvetenskap

Främsta forsknings- och undervisningsområden

  • militärt beslutsfattande
  • organisationskulturer
  • säkerhetspolitik
     

Pågående forskningsprojekt

Tony Ingesson forskar kring de politiska och strategiska konsekvenserna av beslutsfattande under förhållanden som präglas av bristande informationsunderlag och betydande stress, framför allt i stridssituationer.  Han disputerade i maj 2016 med en avhandling om de strategiska och politiska konsekvenserna av militärt beslutsfattande på lägre nivåer (fartygschefer samt chefer på grupp-, plutons-, kompani- och bataljonsnivå). Han har även bl.a. varit medförfattare i en studie om värnpliktens inverkan på demokratisering.
 

Pågående undervisning

Tony Ingesson undervisar under höstterminen 2018 i metod på kandidatnivå i statsvetenskap, på kursen "Konflikt och samverkan i internationell politik" på fortsättningsnivå i statsvetenskap, och på grund- och fortsättningsnivå i Freds- och konfliktvetenskap, i kurserna "Teorier om krig och väpnade konflikter" och "Konfliktmönster i omvandling" samt uppsatskursen på fortsättningsnivå.
 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Profilbild Tony Ingesson
E-post: tony [dot] ingesson [at] svet [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Statsvetenskapliga institutionen

35

Bakgrund

Tony Ingesson (fil.dr.) är utbildad ammunitionsröjare och sjöbevakningsledare, och har tidigare varit anställd inom Försvarsmakten. Hans forskning är främst fokuserad kring subkulturer, militärt beslutsfattande och förvaltning.

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten