Linda Nyberg har disputerat!

Linda Nyberg försvarade sin avhandling "Market Bureaucracy : Neoliberalism, Competition, and EU State Aid Policy" idag den 21 april klockan 10.15 i Edens hörsal, Paradisgatan 5h, Lund.

Björkdahl om genus och övergångsrättvisa

NYTT FRÅN VÅRA FORSKARE: Annika Björkdahl har bidragit med ett kapitel tillsammans med Johanna Mannergren Selimovic, Gender and Transitional Justice, samt ett kapitel tillsammans med Susane Buckley-Zistel, Memorials and Transitional Justice, i boken An Introduction to Transitional Justice redigerad av Olivera Simic.

Debatt om våld och extremism i Mellanöstern sänds i SVT

OUTREACH: Nu på onsdag, den 12 april klockan 15:15 sänds debatten War, extremism and development in Africa and the Middle East på SVT:s Kunskapskanalen.

Kronsell talade i Melbourne om mer hållbara och klimattåliga städer

OUTREACH: Professor Annica Kronsell höll ett föredrag om Experimentell kollaborativ styrning av hållbara städer (“Collaborative urban sustainability governance through experimentation”), som arrangerades av Melbourne Sustainable Society Institute, University of Melbourne torsdagen 23 mars.

Jubileumsvolym väljer skapandet av en svensk, feministisk utrikespolitik

Den akademiska tidskriftsartikeln ”Swedish Feminist Foreign Policy in the Making: Ethics, Politics, and Gender”, samförfattad av Karin Aggestam och Annika Bergman Rosamond, är med i Carnegie Councils 30-års-jubileumsvolym av tidskriften "Ethics & International Affairs” (Special Collection of Editors' Picks).

Linda Nybergs avhandling spikad!

Spikningen av Linda Nybergs avhandling "Market Bureaucracy" ägde rum tisdagen 4 april, kl. 15.15 i Edens foajé.

Kronsell om biologisk mångfald och klimatbeslutsfattande

NYTT FRÅN VÅRA FORSKARE: Annica Kronsell är medförfattare till följande två artiklar som båda är tillgängliga via open access.

Jönsson i Palgrave handbok om interorganisatoriska relationer i världspolitiken

NYTT FRÅN VÅRA FORSKARE: I den nyligen utkomna Palgrave Handbook of Inter-Organizational Relations in World Politics bidrar Christer Jönsson med kapitlet "IR Paradigms and Inter-Organizational Theory: Situating the Research program Within the Discipline".

Karin Aggestam första kvinna och statsvetare på Pufendorfprofessur

Med fredsbyggande, medling och rättvisefrågor på agendan har Karin Aggestam fått den prestigefyllda Pufendorfprofessuren som innebär möjligheten för innehavaren att ägna all tid åt sin forskning.

Föredrag i Melbourne om genusperspektiv på klimatförändringar

OUTREACH: Professor Annica Kronsell höll ett föredrag om "Gender perspectives on Climate Change" (Genusperspektiv på klimatförändringar) vid Monash University, Melbourne, Australien onsdagen 22 mars.