Ontologisk säkerhet, ett sätt att se på säkerhet och identitet i världspolitiken

Catarina Kinnvall och Jennifer Mitzen har publicerat en specialutgåva på tidskriften Cooperation and Conflict med titeln ’Ontological Security and World Politics’. Catarina har också en artikel i samma utgåva med titeln: ’Feeling Ontologically (In)secure: States, traumas and the governing of gendered space’.

"A few years ago, as we began a conversation about ontological security, we were struck by the number of scholars we could think of in International Relations (IR) who were finding the concept to be a productive lens for thinking about the relationship between security and identity, and between identity and important outcomes in world politics. This special issue collects seven articles that have grown out of those discussions. In this introduction we briefly define and thematise the concept of ontological security and highlight how the various contributions to this issue pick up on and reflect those themes."

Läs mer från Catarina Kinnvall An introduction to the special issue: Ontological securities in world politics på journals.sagepub.com

Mer information om specialutgåvan finns på journals.sagepub.com

Catarina Kinnvalls personliga sida.

Foto på Catarina Kinnvall av Maria Strömvik.

2017-05-19
Per Andersson har disputerat!
2017-05-18
Blickar tillbaka på studier om intellektuella funktionshinder
2017-05-18
Hur även skenval kan snabba på demokratiska förändringar
2017-05-11
Aggestam om genus och fredsförhandlingar vid Monash University
2017-05-05
Per Anderssons avhandling spikad!