Fotoutställningen We Have A Dream

om mod, medmänsklighet och människans rättigheter

We Have A Dream Foundation visar just nu en fotoutställning som berör flera av de aktuella frågor och globala utmaningar som vi på Statsvetenskapliga institutionen behandlar dagligen.

We Have A Dream om mod, medmänsklighet och människans rättigheter på Lunds konsthall av lundafotografen Albert Wiking.

Bland de porträtterade märks medlemmarna i punkbandet Pussy Riot och den kinesiske regimkritikern och konstnären Ai Weiwei – personer som står upp för demokrati. Det gör även världens yngsta fredspristagare Malala Yousafzai, som kämpar för flickors rätt till skolgång. Här medverkar också människorättsdomaren Navi Pillay, musikerna Annie Lennox, Quincy Jones, Zara Larsson, Patti Smith och Timbuktu, modellen och skådespelaren Ruby Rose, författarna Chimamanda Ngozi Adichie och Yeonmi Park, liksom FN-tjänstemännen Anders Kompass och Jan Eliasson.

Lunds konsthall 18 mars – 7 maj 2017

Fri entré.

Läs mer på Lunds konsthalls webbplats.

Bild på Jason Diakité.