Statsvetenskap: Politisk ordning i tid och rum, 15 hp

Grattis till din plats och välkommen till studier på avancerad nivå i statsvetenskap och kursen STVP20

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Obligatoriskt introduktionsmöte och första föreläsning

Terminen börjar med en obliga­torisk kursintroduktion och första föreläsning 29 augusti i sal Eden 131 kl. 10.1512.00.

OBS! Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats.

Hitta till Eden där introduktionsmötet hålls

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: 190 högskolepoäng i statsvetenskap eller freds- och konfliktvetenskap inklusive examensarbete i något av dessa ämnen samt ytterligare 60 högskolepoäng i helt avslutade kurser.

Om du inte är villkorligt antagen måste du styrka din behörighet i anslutning till introduktionsmötet.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats. Om du är villkorligt antagen kan du inte webbregistrera dig utan registrering sker genom registreringsblankett efter att särskild behörighet styrkts. Registreringsblankett ges vid det obligatoriska introduktionsmötet.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Schema och undervisning

Det är undervisning mellan 35 gånger i veckan under dagtid. En del undervisning är obligatorisk. Vänligen observera att undervisningsspråk är svenska.

Terminen slutar 15 januari 2023.

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Rikard Bengtsson
Studierektor

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

Daniel Alfons, rum: 232
Telefontid: Torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 89 50

Mats Janér, rum: 233
Telefontid: Tisdagar och
torsdagar kl. 10–12
Telefon: 046-222 80 48

Lidija Lindoff, rum: 231 B
Drop-in: tisdagar och
onsdagar kl. 10–11.45
Telefon: 046-222 89 38

Boka gärna tid med oss!
E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Läs vad studievägledarna kan hjälpa dig med

Bostadsutlottning

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.