Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 hp

Grattis till din plats och välkommen till studier på kandidatnivå i statsvetenskap och kursen STVK02/STVK03

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Obligatoriskt digitalt introduktionsmöte

Terminen börjar med ett obligatoriskt introduktionsmöte den 17 januari kl.15.15. Mötet kommer att hållas digitalt via Zoom med anledning av fortsatt pandemi. Innan introduktionsdagen kommer du att få ett mejl med särskild länk till Zoom-mötet och information om hur du kan förbereda dig inför mötet.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: Statsvetenskap grundkurs, 30hp (STVA12/STVA13) och fortsättningskurs, 30 hp (STVA22) eller motsvarande. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Dispens: Dispens medges per automatik till sökande som har helt avslutat Statsvetenskap grundkurs (STVA12/STVA13) och minst 21 hp från fortsättningskursen i statsvetenskap (STVA22) inklusive uppsatsarbetet.

Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Val av alternativkurs

Följande teorikurser kommer att erbjudas till vårterminen 2022:

Teorikurserna presenteras på introduktionsmötet. Val av alternativkurs ska ska ske i samband med introduktionsmötet den 17 januari kl 15.15. En länk till formuläret skickas skickas tidigast 7 dagar innan kursstart till dig som är antagen.

Notera att ämne för examensarbetet bör väljas inom det område som teorikursen behandlar och att vi inte kan garantera att ditt förstahandsval blir tillgodosett.

Schema och undervisning

Metodkursen och teorikursen läses parallellt under den första halvan av terminen. Andra halvan av höstterminen består av uppsatsarbete. En del av undervisningen är obligatorisk.

Planeringen för vårterminen 2022 utgår från att undervisning och examination kommer att genomföras på campus. Vi följer successivt ansvariga myndigheters regler och rekommendationer för coronarelaterade restriktioner och meddelar våra studerande om eventuella ändringar. Här kan du läsa mer om fakultetens beslut om  vårterminen 2022

Vi kommer att berätta mer om kursupplägget vid introduktionsmötet. 

Sök fram ditt schema i TimeEdit

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista
Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson                 
Studierektor                        

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12 
Telefon: 046-222 89 50

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12. 
Telefon: 046-222 80 48

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar 10-12.
Telefon: 046-222 89 38

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats 

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.