Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Statsvetenskap: Fortsättningskurs, 30 hp

Grattis till din plats och välkommen till studier på fortsättningsnivå i statsvetenskap och kursen STVA22

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet.  Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Obligatoriskt introduktionsmöte genom Zoom och webbregistrering

Terminen börjar med ett obligatoriskt introduktionsmöte den 30 augusti kl.17.15 online genom Zoom. Deltagande i introduktionsmötet är obligatoriskt.

OBS! Inbjudan till introduktionsmöte genom Zoom kommer att skickas till dig i mitten av augusti 2021. Inbjudan kommer att skickas till den adressen du uppgav vid din anmälan på antagning.se. Om du inte fått en inbjudan 4 dagar innan introduktionsmötet, så ta kontakt med institutionens studievägledare.

Zoom-möte och några saker att tänka på

Vänligen observera att till ett Zoom-möte går det bra att ansluta via datorns webbläsare, med en surfplatta eller smarttelefon.

  • Se till att du har tillgång till en säker nätuppkoppling och befinner dig i en tyst miljö.
  • Håll din egen mikrofon avstängd men du är välkommen att använda video.
  • I chatten på Zoom finns en funktion för att ”räcka upp handen”. Använd den om du önskar ställa en fråga under introduktionsmötet.

OBS! Om du uteblir från introduktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats. Detta gäller även om du webbregistrerat dig.

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Särskild behörighet: Avslutad Statsvetenskap grundkurs, 30 hp (STVA12) eller motsvarande. Om du inte uppfyller detta har du blivit villkorligt antagen.

Dispens: Dispens medges per automatik till villkorligt antagna studenter om minst 21 hp från grundkursen i statsvetenskap (STVA12) är avklarade.
 
Särskild behörighet ska styrkas i anslutning till det obligatoriska introduktionsmötet.

Val av teorikurs

Följande teorikurser (delkurs 2) kommer erbjudas till höstterminen 2021: 

Teorikurserna presenteras vid introduktionsmötet. Val av alternativkurs ska lämnas in genom ett e-formulär senast torsdagen den 2 september kl. 12.00. En länk till formuläret skickas ut innan kursstart till dig som är antagen.

Notera att vi inte kan garantera att ditt förstahandsval blir tillgodosett. 

Schema och undervisning

Planeringen för höstterminen 2021 utgår från att undervisning och examination kommer att genomföras både digitalt och på campus, med hänsyn till ansvariga myndigheters regler och rekommendationer. Internationella studenter prioriteras när det gäller campusföreläsningar och seminarier. Här kan du läsa mer om fakultetens beslut om första delen av höstterminen 2021

Vi kommer att berätta mer om kursupplägget och undervisningsformerna vid introduktionsmötet.

Sök fram ditt schema i TimeEdit
 

Kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista. 
Se om din kurslitteratur finns tillgänglig för utlåning på Samhällsvetenskapliga fakultetens biblioteks webbplats.

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson              
Studierektor                        

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12 
Telefon: 046-222 89 50

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12. 
Telefon: 046-222 80 48

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar 10-12.
Telefon: 046-222 89 38

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats 

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.