Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram i statsvetenskap

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet och studier på avancerad nivå! Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Obligatorisk programintroduktion genom Zoom och webbregistrering

Det tvååriga mastersprogrammet börjar med en obliga­toriskt programintroduktion och registreringsmöte torsdagen den 26 augusti kl. 11.15.

Inbjudan till introduktionsmöte genom Zoom kommer att skickas till dig i mitten av augusti 2021. Inbjudan kommer att skickas till den adressen du uppgav vid din anmälan på antagning.se. Om du inte fått en inbjudan senast 4 dagar innan introduktionsmötet, så ta kontakt med institutionens studievägledare.

Zoom-möte och några saker att tänka på

Vänligen observera att till ett Zoom-möte går det bra att ansluta via datorns webbläsare, med en surfplatta eller smarttelefon.

  • Se till att du har tillgång till en säker nätuppkoppling och befinner dig i en tyst miljö.
  • Håll din egen mikrofon avstängd men du är välkommen att använda video.
  • I chatten på Zoom finns en funktion för att ”räcka upp handen”. Använd den om du önskar ställa en fråga under introduktionsmötet.

OBS! Om du uteblir från intro­duktionsmötet, och inte i förväg har anmält förhinder till studievägledningen, går du miste om din utbildningsplats. Detta gäller även om du webregistrerat dig.

Obligatorisk kursintroduktion

Obligatorisk kursintroduktion och introduktionsföreläsning till den inledande kursen Politisk ordning i tid och rum 15 hp (STVP20) äger rum den 30 augusti kl. 11.15 i Palaestras nedre hörsal.

Hitta till Palaestra där kursintroduktionen hålls

Webbregistrering

Det är viktigt att du webbregistrerar dig för att du inte ska förlora din studieplats.

Datum och instruktioner för webbregistrering

Studenter som är villkorligt antagna kan inte webbregistrera sig utan registreing sker genom registreringsblankett efter att särskild behörighet styrkts. För dig som inte kan webbregistrera dig på grund av att du är villkorligt antagen använd nedanstående registreringsblankett

Registreringsblankett (PDF, 211 kB, nytt fönster)

Särskild behörighet (SB) och villkorligt antagen

Det särskilda behörighetskravet till utbildningsprogrammet är utfärdad kandidatexamen i statsvetenskap eller freds- och konfliktvetenskap eller motsvarande. Om Du är villkorligt antagen måste Du styrka Din behörighet i samband med programintroduktionen den 27 augusti.

Om du begärt ut din kandidatexamen så kommer vi kunna registrera dig på programmets inledande kurs medan du väntar på att den formellt ska utfärdas. Om avser att påbörja programmet men ännu inte begärt ut din kandidatexamen från ditt lärosäte så ska du göra det omgående.

Schema och undervisning med social distansering

Samhällsvetenskapliga fakulteten planerar att höstterminens undervisning ska ske med blandade undervisningsformer (sk. mixed mode) och schemaläggning i klass som upprätthåller Folkhälsomyndighetens rekommendationer för social distansering. För dig som student kan det innebär att en föreläsning erbjuds på plats och online samtidigt där halva klassen deltar på plats och andra halvan online för att växla nästa till nästa föreläsningstillfälle. Den schemaläggning som nu genomförs under sommaren har som utgångspunkt att alla studenter ska erbjudas någon form av undervisning på plats i Lund.

Vi kommer att kunna berätta mer om kursupplägg och undervisningsformer vid statsvetenskapliga institutionen under programintroduktionen.

Politisk ordning i tid och rum - kursplan och litteraturlista

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Utbildningsplan

Statsvetenskapligt masterprogram 120 hp (SASTV)

Lärplattformen Canvas

I Canvas kommer du som registrerad student att hitta relevant information om kursen, ditt aktuella schema, kunna lämna in examinationsuppgifter men även kunna kommunicera med lärare och med kurskamrater. Du får åtkomst till kurssidan efter din webregistrering. Vänligen observera att det är en viss fördröjning från det att du registrerar dig till att du får åtkomst till program- och kurssida i Canvas.

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson
Studierektor                

 

Daniel Alfons, Mats Janér och Lidija Lindoff
Studievägledare

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12 
Telefon: 046-222 89 50

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12. 
Telefon: 046-222 80 48

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar 10-12.
Telefon: 046-222 89 38

Pedagogiskt stöd

Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för dina studier hos oss. Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier.

Läs om vilket stöd du kan få på Lunds universitets centrala webbplats 

Skicka in din ansökan på nais.uhr.se

Canvas

Canvas (https://canvas.education.lu.se) är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs. För mer information om funktionaliteten i Canvas och hur du kan orientera dig i den, besök gärna vår studentguide.