Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versionerna av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ta ut examen

När du vill ansöka om din examen är det till examensavdelningen vid Lunds universitet du ska vända dig.

Om du ska söka till ett masterprogram är det viktigt att du ansöker om din kandidatexamen så fort det är möjligt då handläggningstiden för utfärdandet av ditt examensbevis kan vara lång. Kandidatexamen är idag ett behörighetskrav för alla masterprogram inom det svenska utbildningsväsendet.
 
Mer information och kontaktuppgifter till examensavdelningen hittar du på lu.se/studera
 

En hand håller fram ett examensdiplom.

 
För en Filosofie kandidatexamen krävs det att du har läst 1-90 högskolepoäng inom ditt huvudområde, inklusive examensarbete för kandidatexamen, samt ytterligare 90 högskolepoäng i kompletterande kurser. Totalt 180 hp.
 
För en Politices kandidatexamen krävs det att du läst enligt utbildningsplanen för Politices kandidatprogram, du kan dock läsa till denna examen även utan att vara antagen till utbildningsprogrammet.
 
På avancerad nivå kan du läsa till magister och masterexamen, 60 respektive 120 högskolepoäng.