Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mentorer för grundkurs

Hej och välkommen till mentorsverksamheten för dig som läser grundkursen i statsvetenskap!

Mentorsverksamheten består av en rad möten där vi diskuterar det som ni studenter anser vara viktigt.

Mentorsverksamheten är tänkt att fungera som ett diskussionsforum utanför kursens ursprungliga mönster. Allt från studieteknik till "dumma frågor" är tänkt att stå på agendan för mötena. Mentorn som håller i mötena fungerar som någon form av diskussionsledare.

Hör vad andra studenter tycker

Som ny student vid grundkursen i statsvetenskap kan mentorsverksamheten hjälpa dig att få tillfälle att höra vad andra studenter tänker angående allt från kurslitteratur till kluriga begrepp. Även om du har läst på universitet tidigare tycker vi att ett mentorsmöte kan vara aktuellt då det blir ett naturligt sätt att lära känna andra studenter på kursen och diskutera den under lite mer avslappande former.

Frivilligt en gång i veckan

Mentorsmötena kommer att äga rum en gång i veckan under kursens första veckor och varar ca 1 timme. Vi försöker också alltid att planera så att de är i anslutning till era föreläsningar. Mentorn håller i diskussioner och övningar, men lyssnar gärna på önskemål om mötesaktiviteter från er studenter.

Avslutningsvis kan tilläggas att detta är en frivillig aktivitet helt fristående från kursen och att alla på kursen är varmt välkomna oberoende av om du har läst på universitetet tidigare eller inte.

Om du har några frågor är du självklart varmt välkommen att maila redan nu!

Vi ses!

/Mentorerna

Vi har även en särskild mentorsverksamhet som riktar sig till dig som står inför ditt första uppsats- eller självständiga examensarbete.


Nuvarande grundnivåmentorer
 

Josef Mechlaoui (mentorskoordinator)

pol12jme [at] student [dot] lu [dot] se

Hej! Jag heter Josef Mechlaoui och läser som flera av de andra mentorerna en samhällsvetenskaplig master med inriktning statsvetenskap. Till Lund kom jag 2012 då jag började plugga min pol. kand som jag tog ut våren 2015. Att min inriktning hamnat på just statsvetenskap har att göra med bredden på ämnet. Du kan få en politisk vinkling på i princip vad som helst vilket är enormt roligt! Det som jag under åren fastnat alltmer för är framförallt politiken i Mellanöstern, media och demokratibyggande. Om ni har några frågor är väldigt välkoma att höra av er!

 

Anna Emanuelsson
ims14aem [at] student [dot] lu [dot] se

Hej! Jag heter Anna Emanuelsson och jag läser andra året på det internationella masterprogrammet Welfare Policies and Managment med statsvetenskaplig inriktning. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och läste Politices kandidatprogrammet i Uppsala mellan år 2009-2013. Under tiden i Uppsala hann jag också med ett utbytesår i Mexiko, där jag studerade mexikansk politik och ekonomi. I mina studier har jag främst fokuserat på välfärdsfrågor och statens organisation gällande ekonomisk politik och integration. Innan jag började läsa min master här i Lund arbetade jag både bakom och framför mikrofonen på Sveriges radio. Jag tycker verkligen det är roligt att vara mentor eftersom det är en chans att dela med sig av lite erfarenhet och dessutom få repetera  viktig grundkunskap som Statskunskap A har att bjuda på. Ni får gärna kontakta mig på min mejl, Vi ses!

 

Nathaly Mejia
jur11nme [at] student [dot] lu [dot] se

Hej! Jag heter Nathaly Mejia och är mentor för denna termin. Jag hoppas att vi tillsammans kan skapa diskussion och att ni får med er nya insikter efter varje träff. Jag läser kandidatkursen i statsvetenskap med teorikursen gender and international relations. Mitt främsta intresseområde i statsvetenskap är internationell politik. Jag har kombinerat min kandidat med franska och även gjort en utbytestermin i Frankrike på Sciences Po Lille. Jag har även gjort en praktik i Paragauy hos en gräsrotsorganisation som arbetar med att stärka småbrukar och- urfolks kvinnor.  De senaste åren har mitt intresse för politiken i Latinamerika stärkts, och även för det civila samhället och genusperspektivet. Vi ses på nästa träff, och om ni har några frågor, är ni välkomna att höra av er till mig.

 

Martin Pudaric
martinpudaric [at] gmail [dot] com

Mitt namn är Martin Pudaric och jag är sedan höstterminen 2016 mentor vid statsvetenskapliga institutionen. Jag är uppvuxen i Lund och har studerat vid universitetet i perioder sedan höstterminen 2012, då jag inledningsvis läste grundskursen i freds- och konfliktvetenskap. Jag har sedan dess hunnit med kurser i statsvetenskap, nationalekonomi, samhällsgeografi etcetra och läser för tillfället kandidatskursen i statsvetenskap, med målet att vara färdigexaminerad i Januari 2017. Jag har lite svårt att välja ett specifikt intresseområde inom statsvetenskapen då jag finner i princip allting intressant, men min tid vid statsvetenskapliga insitutionen har huvdsakligen präglats av internationella relationer inom vilket jag skrev min uppsats på b-nivå.  Jag har alltid varit engagerad i diverse föreningar runt universitet med målet att förbättra och underlätta vardagen för mina medstudenter, förhoppningsvis ska jag lyckas med det även denna gång.

 

Lovisa Röjd
lovisa [dot] rojd [at] gmail [dot] com

Hej! Jag heter Lovisa och har precis som många av de andra mentorerna läst en kandidat i stats, vilket jag gjorde inom ramen för pol.kand programmet. För närvarande läser jag min kandidat i företagsekonomi med inriktning på organisation, samt organisationssociologi. Mitt intresse ligger i den offentliga förvaltningen och utveckling av denna när det kommer till styrning och beslut, samt kopplingen mellan statligt och privat. Utöver studierna jobbar jag extra på ett fackförbund och är även engagerad i andra organisationer. Välkomna med era frågor, vi ses! /Lovisa

 

Julia Syrén
pol14jsy [at] student [dot] lu [dot] se

Hej hej! Jag heter Julia Syrén och läser kandidatkursen i statsvetenskap och ska således skriva min C-uppsats nu till hösten. Det är alltså min sista termin på pol.kand.-programmet som jag påbörjade vårterminen 2014. Innan dess läste jag filmvetenskap i Stockholm. Under min tid här i Lund har jag också läst franska och passat på att göra ett utbyte i Paris. Mina intressen inom statsvetenskapen är politiska institutioner och politiskt beteende, även om jag tycker att det mesta man kan läsa inom ämnet är intressant. Om ni har några som helst frågor är det bara att höra av er! Annars så vill jag bara säga grattis till ett superspännande val av ämne och vi ses på mentorsmötena!
 

Sidansvarig:

Schema för möten HT 16

Möte 1: 6/9 12:15-13:15

Möte 2: 13/9 11-12 & 14/9 12:15-13

Möte 3: 19/9 15:15-16:15 & 20/9 12:15-13

Möte 4: 5/10 12:15-13:15 

Möte 5: 13/10 12:15-13:15

Möte 6: 27/10 12:15-13:15

Kontakta oss

Mechlaoui, Josef
josef [dot] mechlaoui [dot] 536 [at] student [dot] lu [dot] se

Emanuelsson, Anna
ims14aem [at] student [dot] lu [dot] se

Mejia, Nathaly
jur11nme [at] student [dot] lu [dot] se

Pudaric, Martin
martinpudaric [at] gmail [dot] com

Röjd, Lovisa
lovisa [dot] rojd [at] gmail [dot] com

Syrén, Julia
pol14jsy [at] student [dot] lu [dot] se

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten