Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledning och studiestöd

Som student kan du behöva hjälp under dina studier. Institutionen och universitetet erbjuder en rad stödfunktioner för att göra livet lite lättare för dig.

 

En tegelvägg med en skylt där det står Kvarter Paradis

Studievägledningen

Ämnesvägledarna vid institutionen kan ge både råd och stöd när det gäller en lång rad frågor som kan uppstå före, under och efter studietiden inom ämnena statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap och underrättelseanalys. Studievägledningens sidor länkar också till universitetets allmänna studievägledning, där du kan diskutera studier och yrkesval, till exempel vad som krävs för att komma in på en viss utbildning, hur du kan kombinera olika ämnen, vilka yrken dina studier kan leda till eller hur du gör om du vill byta studieinriktning.

Studievägledning

Tillgodoräknande

Har du läst kurser som motsvarar någon eller några av delkurserna på den kurs eller det program som du ska påbörja? Då kan du ansöka om att få tillgodoräkna dessa delkurser.

Tillgodoräknande

Om du mår dåligt

Studenthälsan finns som stöd för dig som är student hos oss. Du kan vända dig till Studenthälsan om du bland annat känner dig stressad, nedstämd eller har sömnsvårigheter. Det kan även handla om dina alkohol- eller spelvanor, att du har ångest eller något annat som rör ditt psykiska mående kopplat till din studiesituation.

Mer information och kontaktuppgifter till Studenthälsan finns på Lunds universitets webbplats

Funktionsnedsättning

Vägen mot examen ser olika ut och funktionsnedsättning ska inte hindra dig från att studera! Vi har inte bara en skyldighet att hjälpa dig med funktionsnedsättning - vi vill göra det! Alla ska känna sig lika välkomna till institutionen!

Läs om vilken hjälp som finns att få

Få hjälp av andra studenter

SI-ledare är studenter som kan hjälpa till från ett studentperspektiv. De hjälper specifikt till under grundkursen när nya studier kan kännas lite ovana, och under uppsats- och examensarbetet som av naturen är ganska ensamt. När du behöver någon att prata med som varit med om processen tidigare kan SI-ledarna vara ett stöd.

Läs mer om vår SI-verksamhet

Filmer

Ta gärna del av ett antal filmer som handlar om att söka information och skriva akademiskt.

Se de olika filmerna

Kontakta studievägledningen

Vi studievägledare arbetar för närvarade från hemmet och kan inte ta emot studenter för vägledning på plats. Vi kan idag erbjuda vägledning genom Zoom eller Teams. Vi uppskattar om du skickar dina frågor till vår gemensamma e-postadress nedan så ska vi svara så fort vi har möjlighet.

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledning och telefonkontakt  

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefontid: Torsdagar 10-12 
Telefon: 046-222 89 50

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 10-12. 
Telefon: 046-222 80 48

Lidija Lindoff
Eden rum: 231B
Telefontider: Tisdagar och onsdagar kl.10.00 - 11.45.
Telefon: 046-222 89 38

Hjälp med registrering eller omregistrering, intyg, transcripts, tentaresultat m.m.?

Vänligen kontakta Jessica Blom Larsson i expeditionen:
E-post: expedition [at] svet [dot] lu [dot] se