Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studievägledning och studiestöd

Som student kan du behöva hjälp under dina studier. Institutionen och universitetet erbjuder en rad stödfunktioner för att göra livet lite lättare för dig.
 

Studievägledningen

Ämnesvägledarna vid institutionen kan ge både råd och stöd när det gäller en lång rad frågor som kan uppstå före, under och efter studietiden inom ämnena statsvetenskap, freds- och konfliktvetenskap och underrättelseanalys. Studievägledningens sidor länkar också till universitetets allmänna studievägledning, där du kan diskutera studier och yrkesval, till exempel vad som krävs för att komma in på en viss utbildning, hur du kan kombinera olika ämnen, vilka yrken dina studier kan leda till eller hur du gör om du vill byta studieinriktning.
 

Mentorerna

Mentorer är studenter som kan hjälpa till från ett studentperspektiv. De hjälper specifikt till under grundkursen när  nya studier kan kännas lite ovana, och under uppsats- och examensarbetet som av naturen är ganska ensamt. När du behöver någon att prata med som varit med om processen tidigare kan mentorerna vara ett stöd.
 

Funktionsnedsättning

Vägen mot examen ser olika ut och funktionsnedsättning skall inte hindra dig från att studera! Vi har inte bara en skyldighet att hjälpa dig med funktionsnedsättning - vi vill göra det! Alla ska känna sig lika välkomna till institutionen!
 

Studie- och arbetsmiljö

Vi vill förse både dig och dina lärare med en god arbetsmiljö när du studerar. Vi informerar om hur vi arbetar med dessa frågor.
 

Ta ut examen

Tar ut examen gör man inte så ofta, vilket gör att det förstås känns lite ovant. Vi länkar till universitetets centrala sidor om hur du går till väga.

http://www.lu.se/studera/examen-och-karriar/ta-ut-examen

 

IT-tjänster, support och driftinfo

För att underlätta ditt arbete som student får du bland annat ett studentkonto (StiL-konto). StiL står för "Student i Lund" och med detta konto kan du logga in på Lunds universitets Studentportal, publika datorer, trådlösa nätverk och komma åt din webmail med mera. Läs mer på http://www.lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-drift...

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: Studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232
Telefon: 046 222 89 52

Mats Janér
Eden rum: 233
Telefon: 046-222 89 52

Sahar Valizadeh
Eden rum: 354
Telefon: 046-222 89 52

 

Vill du boka tid för studievägledning?

Om du har åtkomst till Live @ Lund vänligen boka tid på följande länkar (OBS! du måste först vara inloggad):

Om du inte har åtkomst till kursportalen Live @ Lund, maila studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se, så svarar vi så fort vi kan!

 

Hjälp med registrering eller omregistrering, intyg, transcripts, tentaresultat m.m.?

Vänligen kontakta receptionen:
E-post: expedition [at] svet [dot] lu [dot] se

Statsvetenskapliga institutionen
Lunds universitet
Box 52, 221 00 LUND
Telefon: 046-222 00 00 (växel)

Samhällsvetenskapliga fakulteten