Statsvetenskap: Politik och styrelse, 15 hp

Grattis till din plats och välkommen till distansstudier i statsvetenskap och kursen STVA02

Introduktionsbrev

Vi är glada att kunna välkomna dig till statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet. Nedan följer viktig information som du behöver veta för att ta din studieplats i anspråk inför höstterminen 2019. Det är viktigt att du läser igenom det ordentligt.

Svarskrav

Observera att det är svarskrav på antagningsbesked 1. För att du inte ska förlora din plats måste du senast 26 juli tacka ja till erbjuden utbildningsplats.

Tacka ja på antagningens webbplats

Webbregistrering

Webbregistrering öppnar den 26/8 och måste genomföras senast den 2/9 för att du inte ska förlora din studieplats.

Instruktioner (pdf, 167 kb, nytt fönster)

Webbregistrera dig via Studentportalen

Schema och undervisning

Kursen är en distansutbildning helt utan sammankomster i Lund.

Terminen slutar den 19 januari 2020.

Kursportalen LiveatLund

I Live@Lund kommer du som registrerad student att hitta relevant information om kursen som du läser i kursens kursguide. Du kommer även att hitta ditt aktuella schema, kunna lämna in examinationsuppgifter men även kunna kommunicera med lärare och med kurskamrater. Du får åtkomst till kurssidan efter din webregistrering. Vänligen observera att Live@Lund uppdateras en gång per dygn vid midnatt så det kan dröja upp till 24 h innan du får åtkomst.

Kursupplägg, kursplan och litteraturlista

Kursplanen är det juridiskt giltiga dokument som styr innehållet i din utbildning. Litteraturlista är en förteckning över det material som kommer att examineras under kursen. Kurslitteraturen är inte alltid på svenska, utan förekommer även på engelska.

För att kunna tillgodogöra dig studierna på bästa sätt rekommenderar vi att du skaffar kurslitteraturen till första delkursen och ”bläddra lite i böckerna” före kursstart. Tiden går fort och förutsättningarna för att klara studierna på ett tillfredställande sätt är att delta i all undervisning och studera aktivt från kursens början. Det är därför viktigt att du har tillgång till litteraturen (finns även att låna på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek).

Kursens innehåll samt länkar till kursplan och litteraturlista

Se särskild information från samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek för dig som studerar distansstudier

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta studievägledningen.

Välkommen!

Jakob Gustavsson
Studierektor

Daniel Alfons, Mats Janér
Studievägledare

Sidansvarig:

Kontakta studievägledningen

E-post: studievagledare [at] svet [dot] lu [dot] se

Studievägledningen kan i normalfallet nås på telefon måndag - fredag 08-17 med uppehåll för lunch 12-13.

Daniel Alfons
Eden rum: 232

Mats Janér
Eden rum: 233